Samo jedna osoba na svetu može legalno da vozi bez vozačke dozvole (VIDEO)

15.08.2021

08:30 >> 09:40

0

Niko nema ovlašćenja da joj zatraži dozvolu kada je vidi za volanom

Samo jedna osoba na svetu može legalno da vozi bez vozačke dozvole (VIDEO)
Copyright Pexels/ Cleyton Ewerton

Ukoliko odlučite da sednete za volan automobila znate da je to nelegalno bez vozačke dozvole, isprave kojom se dokazuje sposobnost upravljanja određenim kategorijama vozila. A da li znate da na svetu postoji jedna osoba kojoj ona nije potrebna. I to samo jedna.

Naravno, ne mislimo na one ljude koji krše zakon te nastavljaju da voze i nakon oduzimanja vozačke dozvole, kao i one koji nikada nisu polagali vozački ispit, a redovno učestvuju u saobraćaju kao vozači.

pročitajte još

Naime, postoji izuzetak, odnosno jedna osoba koja ima tu privilegiju da zbog svog statusa ne mora da ima vozačku dozvolu da bi legalno vozila automobil.

Jedino kome je to dopušteno je engleska kraljica. Prema zakonu, niko nema osnova da kraljici zatraži vozačku dozvolu ako je vidi za upravljačem. Dakle, kada odluči, ona sama vozi automobil i to bez ikakve zakonske prepreke. I zanimljivo je da ona to rado čini, pa nisu retke njene fotografije za volanom automobila.

Kraljica Elizabeta II, Profimedia

Da stvar bude još zanimljivija, automobil koji koristi engleska kraljica ne treba da bude ni registrovan, što znači da nema ni saobraćajnu dozvolu. Prosto, nije u redu da parče lima naruši sklad njenog automobila.

A treba napomenuti i to da je kraljica tokom Drugog svetskog rata vozila ambulantna kola, a prošla je i osnovno školovanje za servisera.

Kraljica Elizabeta II, Profimedia

Takođe, kraljici ne treba ni pasoš, pa ga nije imala ni kada je putovala u svaku od 116 zemalja koje je posetila tokom svog života.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike