„Ferari“ lansira unikatnu verziju „812 Superfast“ za misterioznog kupca

06.10.2020

15:47 >> 14:03

0

Autor: Z. A.

Budući da je kupac nepoznat, ne zna se ni cena ovog crvenog lepotana

„Ferari“ lansira unikatnu verziju „812 Superfast“ za misterioznog kupca
Copyright Printscreen/YouTube

„Ferari“ je upravo predstavio unikatnu kreaciju koja je bazirana na modelu „812 Superfast“, a za čiji dizajn i proizvodnju su im bile potrebne dve godine…

Naručen od misterioznog klijenta iz Evrope, ovaj model je tek deseti unikatni GT koji je slavni brend konstruisao od 2009. godine. Unikatni model inspirisan je klasičnim „Ferari“ automobilima iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a posebno ikoničnim modelom „Ferari 250 GTO“.

ČITAJTE I: Porsche predstavlja drugu generaciju Panamera modela

Ferrari je uzeo agresivni dizajn modela „812 Superfast“ i očistio ga od viška prevoja, oblina, usisnika i većine stilskih elemenata koji su bili previše oštri, stvarajući tako njegovu uglađenu verziju. Kako bi na savršeni način akcentovali prilagođeni dizajn, „Ferari“ je dodao primamljivu trkačku liveriju, koja okreće leđa uobičajenoj boji „rosso corsa“, zarad nešto tamnije nijanse „rosso magma“.

Printscreen: YouTube/Ferrari

Printscreen/YouTube

Očekivali bismo da Ferrari čitavo telo ovog noviteta napravi od karbona, kako bi on bio što je moguće lakši, ali ipak, slično trkačkim modelima slavne marke, „Omologata“ paneli su od aluminijuma koje je ručno kreirao tim „Ferarija“.

Printscreen/YouTube

MOŽDA VAS ZANIMA I: Novo: “Kawasaki” izbacuje čak šest modela

Unutar vozačke kabine, „Omologata“ dobila je vintidž obojene površine koje nas asociraju na liveni metal. Mehanički gledano, model je dobija istu konfiguraciju kao „812 Superfast“, sa 6,5-litarskim V12 motorom koji proizvodi 789 konjskih snaga.

Printscreen/YouTube

Kao što je očekivano, „Ferari“ nije podelio sa nama informacije o ceni ovog modela, niti je otkrio svog misterioznog kupca. Na kraju, možemo samo reći da se nadamo da će kupac barem nekoliko puta provozati svog novog lepotana, kako bismo ga možda videli i uživo.

Printscreen/YouTube

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Luxlife.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike