Igor Milanović uživa na Kosmaju: Gaji povrće, šeta, pliva i ima odlično društvo

02.11.2021

16:30

0

Posle mnogo proputovanih zemalja, proslavljeni vaterpolista najviše vremena provodi na svom imanju na Kosmaju

Igor Milanović uživa na Kosmaju: Gaji povrće, šeta, pliva i ima odlično društvo
Copyright 24sedam/Danilo Krša

Igor Milanović, proslavljeni vaterpolista, tokom svoje bogate karijere dao je mnogo golova i proputovao je gotovo čitav svet. Sada svoj mir nalazi na Kosmaju, gde smo imali prilike da sa njim opušteno razgovaramo o putovanjima i prirodi, gde se Igor odlično oseća:

- Ovde volim da šetam i da vežbam. Napravim 10-15 kilometara kroz selo, pa malo zaplivam u bazenu. I onda kada uradim taj trening, koji traje tri-četiri sata, zaista se osećam fantastično. Mnogo bolje podnosim stres, mnogo bolje spavam, manje jedem i aktivniji sam i u glavi. Čistiji sam, smireniji. Predlažem ljudima da se bave sobom.

Mnogo ste putovali. Koji gradovi su vam ostali u posebno lepom sećanju? 

- Rim i Los Anđeles. Prvi put sam otišao u Ameriku kada sam imao 18 godina. Te 1984. godine osvojili smo Olimpijske igre. Tada je u LA narod bio znatno drugačiji nego kada sam ga posećivao mnogo puta posle toga. A Rim... Živeo sam tamo od 1992. do 1994. godine. Rim me je dobro primio, bio sam radoznao, razuzdan, uživao sam u njegovim čarima. Voleo sam tu rimsku opuštenost i dosta me je kao grad oplemenio. Izgradio je od mene rafiniranijeg momka kada je reč o odabiru i ukusu hrane, estetici oblačenja, sagledavanju tog njihovog dizajna... Tamo se dosta obraća pažnja na izgled, ali ne na onaj banalan način. Volim Rim, svaka sijalica radi, svaka zgrada ima balkonče, kad šetaš onim ulicama od pre Isusa Hrista, divan je osećaj... 

Šta je nama u Srbiji potrebno da pospešimo turizam? 

- Mislim da dobro radimo. Sa vinom smo napravili dobre projekte, imamo divnih etno-sela. Vlast je napravila i nove puteve. Treba infrastrukturu obezbediti za turizam. Srbija ima predivna mesta i potpuno se slažem sa idejom da u Srbiji treba provoditi odmor i pronaći te neke kutke gde čovek može da bude zadovoljan, gde može da planinari, šeta, pliva, da leži, jede jagnjetinu... Svi bi trebalo da idemo po Srbiji.

Gajite li nešto? 

- Ovde tek pokušavam da oformim nešto. Ove godine posejali smo neku bašticu - krompir, paradajz, luk i zelenu salatu. Dvadesetak kvadrata. Luk i zelena salata su prošli, paradajz je trenutno aktuelan, i izvrstan je. Ništa nisam prskao, ništa đubrio, samo sam zalivao. Sad se sladimo paradajzom, a krompir čekamo. Na šezdesetak ari sam posejao kukuruz, to jest moj komšija Desimir je šef tog dela. On ga je posadio, a ja sam davao logistiku. Kukuruz me interesuje samo u funkciji da ga, kada bude vreme, malo osušimo i da napravimo dobro kukuruzno brašno za proju koju volim. Ostalo će komšije da uzmu. 

24sedam/Danilo Krša
 

Čujemo i da imate dobro društvo ovde na Kosmaju? 

- Ovde su psi koji su se pojavili kada sam došao. Kada bi se okupilo društvo, davao sam im ostatke hrane. Onda su se navadili, pa sam počeo da kupujem hranu i za njih. Uglavnomi su preplašeni. Uzmu hranu iz ruke, ali ne dozvoljavaju da ih mazim. Nedavno su dobili psića i doveli su ga ovde. Shvatili su da ih volimo, da ih pazimo, i neće da odu. Sada hoće da uđu i u kuću, ne znamo šta ćemo da radimo sa njima, ali divni su. Uspeo sam jednog mužjaka da opustim, sada se mazi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike