Da ih bogatstvo ne pokvari: Sting, Najdžela Loson i Remzi Klark ne planiraju da deci ostave milione

20.09.2021

14:00 >> 14:05

0

Šezdeset sedam odsto milionera je zabrinuto zbog mogućnosti da svojoj deci ostave previše novca

Da ih bogatstvo ne pokvari: Sting, Najdžela Loson i Remzi Klark ne planiraju da deci ostave milione
Copyright Pixabay

Istraživanje kompanije “Motli Ful” pokazalo je da je skoro 70 odsto milionera zabrinuto zbog toga što će njihova deca naslediti previše novca. Među onima koji su javno izrazili svoju zabrinutost su glumac Danijel Krejg, milijarder Voren Bavet i biznismen Kevin O’Liri.

Pročitajte i ovo:

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 2.000 osoba čije je bogatstvo veće od milion dolara. Njih 67 odsto je izjavilo da je zabrinuto zbog mogućnosti da svojoj deci ostave previše novca. Kao razlog za to naveli su neodgovorno trošenje ili mogućnost da će postati lenji.

– Ono što je jasno jeste da su bogataši zabrinuti zbog posledica ostavljanja velikog bogatstva. Savesni su i razmišljaju o tome kako da naslednike primoraju da razmisle o vrednostima koje su važne, poput napornog rada, školovanja i pronalaska dobrog karijernog puta – rekao je Džek Kaporal, istraživač u “Motli Fulu”.

Pixabay

Međutim, 85 odsto onih koji su i sami nasledili veliko bogatstvo je navelo da će i oni ostaviti svojoj deci veliko bogatstvo, što je verovatno posledica ličnih iskustava, smatraju istraživači.

Međutim, ima i onih koji drugačije razmišljaju. Lorin Povel Džobs izjavila je da ne želi bogatstvo od 24 milijarde dolara koje je nasledila od pokojnog supruga Stiva Džobsa da ostavi svojoj deci. I ona nije jedina.

Najdžela Loson, žena koja je slavu stekla praveći emisije o hrani, i čije bogatstvo se procenjuje na 15 miliona dolara, smatra da deca ne bi trebalo da imaju osiguranu finansijsku budućnost.

– To uništava ljude, jer onda ne moraju da zarađuju novac.

Kuvar Gordon Remzi, vlasnik 40 restorana i 63 miliona dolara, svojoj deci ne dozvoljava da se razbacuju. Njegovih pet naslednika leti ekonomskom klasom, a tata i mama su im obećali samo 25 odsto depozita na stan.

– To nije podlo, to je tako da ih ne pokvarimo.

Sting / Profimedia

Sting, otac šestoro dece, frontmen grupe “Polis”, izjavio je da njegova deca neće naslediti ni peni.

Još 2014. godine Forbs je procenio da njegovo bogatstvo vredi 300 miliona dolara.

– Moraju da rade. Sva moja deca to znaju i retko od mene traže bilo šta, što zaista poštujem i cenim.

Pročitajte i ovo:

Čuveni režiser Džordž Lukas takođe ne planira da “pokvari” svoju decu milionima već je osnovao filantropski fond za podsticaj školovanju i obrazovanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike