Stvarno dobra vest: Mladi, pokažite svoj talenat u projektu „Mojih pet minuta“

31.03.2021

12:59 >> 13:01

0

Cilj je promocija talenata koji se kriju u mladim ljudima

Stvarno dobra vest: Mladi, pokažite svoj talenat u projektu „Mojih pet minuta“
Copyright Promo/"Mojih pet minuta"

Ideja za projekat namenjen mladima od 13 do 18 godina, „Mojih pet minuta“,  je potekla iz Srbije, na inicijativu učenika srednje škole „Arhimed“ a sada dobijaju sve više i internacionalni karakter.

Promo/”Mojih pet minuta”

U ovim teškim vremenima, koja su veliko opterećenje za mlade koji su želji učenja i stvaranja, tinejdžeri su pokrenuli projekat „Mojih 5 minuta“ koji ima za cilj promociju talenta u mladim ljudima od 13 do 18 godina.

Poziv je upućen svim mladima da od 1. aprila pokažu svoj jedinstveni talenat koji ih najbolje predstavlja. Dovoljno je da snime video do 5 minuta i da ga podignu na platformu www.mojih5minuta.com.

Cilj je da mlade generacije pokažu svetu svoj talenat, šta sve umeju, mogu i znaju. Bilo da su u pitanju strani jezici, sport, crtanje, dizajn, film, gluma poezija, recitovanje, pevanje, balet, ples, ekologija, fotografije, IT, ekologija, sviranje, komponovanje ili slobodna tema po izboru.

Mnoge organizacije, institucije i škole su se priključile projektnu a pre svih „Frankfurt Style Awards“ , međunarodna organizacija pod pokroviteljstvom gradonačelnika Frankfurta i Vlade oblasti Hese u Nemačkoj, koji je osnovala gospođa Hanemi Stitz Kruner,čime je projekat dobio međunarodni karakter (https://frankfurtstyleaward.com/en/news/), kao i Italijanski Intsitut za kulturu u Beogradu, https://iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/sr/. Projektu „Mojih 5 minuta“ priključile su se i organizacije iz Japana, Ukrajine, Francuske i Rusije.

Projekat „Mojih 5 minuta”, podržale su poznate ličnosti iz sveta umetnosti: Momčilo Bajagić Bajaga i bend „Instruktori“, Mićko Ljubičić, glumci serije „Državni posao“, Iva Štrljić, Anđelka Prpić, Branko Đurić Đura, Gane Pecikoza, Dušan Svilar, Lena Kovačević, Ana Stanić, Dragan Vujić Vujke i mnogi drugi.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike