Dirljiva simbolika olimpijskih buketa: Cveće su posadili roditelji nastradale dece

03.08.2021

14:00 >> 14:22

0

Cvetovi potiču iz tri japanske prefekture koje su bile pogođene katastrofama

Dirljiva simbolika olimpijskih buketa: Cveće su posadili roditelji nastradale dece
Copyright Profimedia

Poseban momenat na Olimpijskim igrama je dodela medalja. Najbolji sportisti, pored zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja, dobijaju i bukete cveća, koji imaju posebno značenje.

Pročitajte i ovo:

Za šampione Olimpijskih i Paraolimpijskih igara pripremljeno je 5.000 buketa. Cveće potiče iz severoistočnih japanskih pokrajina koje su 2011. razorene potresom i cunamijem, kao i iz delova zemlje koji su bili pogođeni posledicama topljenja reaktora u nuklearnoj elektrani Fukušima.

Gotovo 20.000 ljudi je nastradalo u tim katastrofama koje su zahvatile japanske prefekture Ivate, Fukušima i Mijagi. Na ovaj način Japan želi da oda počast žrtvama.

Milica Mandić, Profimedia

Svetložuti suncokreti, koji dominiraju buketima, potiču iz pokrajine Mijagi, a posadili su ih članovi porodica nastradale dece. Roditelji su cveće posadili na padinama brda na koja su pobegla njihova deca pred cunamijem.

Belo i ljubičasto cveće potiče iz Fukušime, a zasađeno je u sklopu inicijative koja je pokrenuta za oživljavanje lokalne privrede nakon katastrofe koja je uništila tamošnju poljoprivredu.

Pročitajte i ovo:

Sićušni svetloplavi cvetovi uzgajaju se u Ivateu, obalnom području koje je 2011. uništio cunami.

U buketu se nalaze i jarkozeleni cvetovi aspidistre koji su odgajeni u Tokiju i predstavljaju grad koji je domaćin Olimpijskih igara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike