Personalizovane knjige: Inteligentan trik koji povezuje roditelje i decu (FOTO)

14.08.2021

12:30 >> 12:47

0

Nema šanse da, ako na poklon dobijete našu knjigu, nećete satima sediti sa svojim detetom u krilu, povezani i zadubljeni u avanture koje su vam se u priči d

Personalizovane knjige: Inteligentan trik koji povezuje roditelje i decu (FOTO)
Copyright Promo/Radionica snova

Koliko puta ste se dvoumili šta izabrati i pokloniti nekome ko je upravo dobio dete ili mu proslavlja rođendan. Ili je taj mališan već toliko porastao da sriče slova i kreće u prvi razred. Sa jednim poklonom sigurno nećete pogrešiti, a to je personalizovana knjiga u kojoj je glavni junak dete kojem poklanjate knjigu.

Pročitajte i ovo:

O tome smo pričali sa Goranom Galetićem, direktorom „Radionice snova“, kreativne i savremene izdavačke kuće iz Beograda, koja deci u Srbiji pruža novo i bolje iskustvo čitanja.

-Deca danas imaju sve igračke i teško je propratiti šta je uopšte popularno i šta bi dete volelo da ima. „Radionica snova“ je ponudila nešto novo ljudima, mogućnost da sami unesu posebne detalje u knjigu koja zabavlja dete, oduševljava porodicu, i možete je sačuvati kao uspomenu zauvek. Mame nam često šalju poruke da su suzu pustile listajući svoj primerak knjige „Kako sam došao svet?“. To nam svakodnevno daje vetar u leđa da budemo još bolji i kreativniji.

Promo/Goran Galetić

Jedan od glavnih motiva je bio da se pričama deca osnaže, a članovi porodice povežu:

– Gledajte, nema šanse da, ako na poklon dobijete našu knjigu, nećete satima sediti sa svojim detetom u krilu, povezani i zadubljeni u avanture koje su vam se u priči dogodile. A zagrljaji iz priče prirodno podupiru zagrljaje u stvarnosti.

Goran Galetić kaže da im je namera bila da oplemene, zabave i prošire vidike:

– Personalizacija je tu dodatak – beskrajno zabavan i inteligentan trik koji navodi odrasle da za originalan poklon odaberu upravo knjigu. Personalizacija ima i plemenitu funkciju – ona prirodno navodi roditelje da provode vreme sa svojom decom u krilu, čitajući. Ko bi mogao da odoli a da ne pročita knjigu na čijim koricama je ispisano njegovo ime i nacrtan njegov lik?

Promo/Radionica snova

Najpopularnije izdanje „Radionice snova“ je knjiga „Tatino blago“, odnosno verzija „Mamino blago“, i namenjena je deci od tri do devet godina:

– Na ovoj knjizi intenzivno je radilo 10 osoba, pune dve godine. Hteli smo samo najbolje i pazili smo na svaki detalj. Knjigu je ilustrovao Aleksandar Zolotić, neverovatno talentovani ilustrator, čiji je rad u dečjem izdavaštvu već dobro poznat i nagrađivan. Imamo čak preko 66.000 opcija za personalizaciju likova. Knjiga je jedinstvena, ne samo u Srbiji već i globalno, jer korisnik može prilikom izrade knjige zaista prilagoditi lik deteta i roditelja da izgledaju kao pravi. Ono što je posebno zanimljivo, iako su mogućnosti velike, vrlo je jednostavno, a kreiranje likova izuzetno intuitivno i gotovo u svega nekoliko sekundi.

Promo/Radionica snova

Tu je i knjiga „Kako sam došao na svet“:

– Ova knjiga je omiljeni izbor poklona za novorođenčad i njihove roditelje, kao i za prvi rođendan deteta. Upravo iz razloga što se u knjizi pojavljuju beba, mama i tata, izgled lika za svakog od njih se može prilagoditi. Uz to, moguće je napisati ličnu posvetu i uz nju dodati fotografiju koja se štampa na drugoj stranici knjige. Ova knjiga na romantičan, ali i šaljivi način govori o dolasku deteta na svet. Svakodnevno dobijamo poruke od tetaka, baka i mama da im je ova knjiga najlepši poklon koji su mogli da zamisle, a vrlo često se događa da novopečenim mamama izmami suze radosnice.

Promo/Radionica snova

Jedna knjiga namenjena je budućim školarcima:

– Ovo je jedinstvena personalizovana knjiga putem koje prvačići i mlađi kroz igru lako uče slova. Koncept je zabavna i rimovana personalizovana priča u kojoj dete putuje u Azbukodoniju i nauči baš sva slova jer ih svojim znanjem štiti od strašnih Slovoždera. Također imamo i verziju na latinici „Kako ću spasiti abecedu?“.

Promo/Radionica snova

Kupci su najčešće mame, tetke, kume i bake:

– Personalizovane knjige se većinom kupuju za posebne prilike, poput rođenja deteta ili prvi rođendan, ali i za one „obične“ trenutke, sa namerom da se mališanima pokaže koliko je život lep i kako oni mogu biti njegovi junaci.

Kupci su oduševljeni:

– Svakodnevno dobijamo poruke zadovoljnih kupaca. Većina njih sama objavljuje knjigu i svoje utiske na Instagramu, što je odlično, jer na taj način se najbolje pokazuje proizvod onim osobama koje se još nisu upoznale sa našim knjigama, a u potrazi su za originalnim poklonom.

Promo/Radionica snova

Od ideje do realizacije

„Radionica snova“ iza sebe ima ozbiljno iskustvo:

– Ideja se javila još pre 10 godina i razvila se iz startapa, a danas je to brend na kojem radi više od 30 osoba iz različitih zemalja. Osim u Srbiji, naše personalizovane knjige plasiramo i u drugim zemljama, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Hrvatskoj…

Najvažnije je opravdati poverenje kupaca, ističe Goran Galetić:

– A to se radi isključivo ovako: razvijanjem napredne tehnologije, pričanjem priča na vrhunskom nivou, ilustracijama i dizajnom, kao i angažmanom autora, urednika, prevodilaca, lektora, među kojima vlada sinergija i koji su maksimalno posvećeni projektu. Jer stvarno treba da budete posvećeni, predani i puni strasti da biste godinu ili dve aktivno radili na jednoj knjizi.

Kako doći do svog primerka personalizovane knjige?

– Kupac može da prelista knjige, pročita priče i napravi narudžbinu isključivo putem naše veb-stranice www.radionicasnova.rs. U „Radionici snova“ se trudimo da mislimo na sve – da izgled ilustrovanih junaka knjige bude što verniji stvarnim osobama, pa su razrađeni likovi sa različitom bojom kose i očiju, različitom dužinom kose, naočarima, bradom, brkovima… Postoji opcija štampanja posvete u knjizi koju naručilac može sam da osmisli, kao i opcija ubacivanja do dve fotografije po knjizi.
Korisnik nakon što izvrši proces personalizacije može da prelista celu knjigu, pre nego se odluči da je kupi. Naše personalizovane knjige u pravom smislu reči čine spoj najnovije tehnologije i stare dobre knjige.
Kupovina se odvija u tri jednostavna koraka: 1. Korisnik prvo odabere naslov koji želi, 2. Personalizuje knjigu, prilikom čega je ceo program napravljen tako da se korisnik sve vreme zabavlja, 3. Odabere adresu isporuke. Sve se radi u par klikova, a dan posle toga u našoj štampariji u Beogradu narudžbina postaje stvaran personalizovan poklon, i u roku od pet radnih dana stiže na adresu kupca bilo gde u Srbiji. Sve knjige su A4 formata, tvrdog poveza, štampane na visoko kvalitetnom 150-gramskom papiru, stvorene kao najbolji poklon za beskrajna čitanja.

Goran Galetić kaže da je najveća vrednost njihovih knjiga to što povezuju roditelje sa decom:

– Sve naše knjige su za decu, ali i odrasle. Realno, retko koje dete će u moru igračaka odabrati knjigu, tako da je upravo roditelj taj koji će se odlučiti da kupi detetu personalizovanu knjigu. Takođe, deca predškolskog uzrasta još ne čitaju samostalno, i to je idealna prilika za povezivanje porodice u zajedničkim trenucima čitanja.

Pročitajte i ovo:

Iz ove izdavačke kuće uskoro možemo očekivati nove naslove, odnosno ideje za personalizovane knjige:

– Spremamo celi niz novih naslova i pazimo na svaki segment proizvoda: još bolja tehnologija, još bolje ilustracije, još bolje priče. Tokom procesa ostvarujemo i celi niz divnih saradnji. Zato pozivamo sve zainteresovane da zaprate naše društvene mreže, jer već do kraja ove godine pripremamo nekoliko novih knjiga i mnogo iznenađenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike