Iznenadiće vas mesto na kome je kraljica Elizabeta II najsrećnija

15.01.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Oaza mira

Iznenadiće vas mesto na kome je kraljica Elizabeta II najsrećnija
profimedia-0546058595 - Copyright Profimedia

Nije tajna da kraljica Elizabeta II provodi mnogo vremena na nekim veoma luksuznim mestima. Od Bakingemske palate, sa svojih 775 raskošnih soba, do zamka Vindzor, gde obično provodi svoje vikende, utočišta Njenog Visočanstva su neka od najimpresivnijih na svetu.

Ali mesto gde je najsrećnija nije ni jedno od mesta na kojima bi ljudi najčešće mogli da je vide. Nije čak ni u Engleskoj. To je zamak Balmoral, kraljičina kuća za odmor koja se nalazi u Rojal Disajdu u Škotskoj.

Profimedia
 

Zamak Balmoral je veličanstvena vila koja se nalazi na imanju od 50.000 hektara. Prilično je jedinstven među kraljevskim rezidencijama po tome što je zapravo u privatnom vlasništvu kraljevske porodice.

Veza kraljevske porodice sa Balmoralom datira iz 19. veka. Kraljica Viktorija i princ Albert kupili su tu kuću 1852. godine, a zatim prešli na izgradnju još jedne, veće kuće. Po završetku 1856. godine, manji zamak je srušen, ostavljajući novi koji je ostao danas.

Profimedia
 

Iako je Balmoral je znatno manje raskošan od Bakingema ili Vindzora, članovi kraljevske porodice koriste svaku priliku da se u njemu opuste i odmore od brojnih pritisaka kraljevskog života. Kraljica Elizabeta II je tamo fotografisana kako radi sve, od jahanja do vožnje u Rendž Roveru.

Profimedia
 

Iako tamo odlazi svake godine, čini se da se kraljica nikada ne umori od toga. Njena unuka, princeza Eugenie, u dokumentarcu iz 2016. godine rekla je da je „baka tamo najsrećnija“.

Telegraf je Balmoral takođe nazvao "kraljičinim omiljenim domom", rekavši da to mesto članovima kraljevske porodice "vrstu privatnosti i povučenosti koja im je uskraćena u kraljevskim palatama".

Profimedia
 

Ako želite uživo da se uverite u blagodeti ovog mesta, imate sreće, zamak Balmoral nudi obilaske! Iako je zabranjeno za javnost kada su članovi kraljevske porodice u poseti, možete ga obići između aprila i jula.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike