Kornjača sa dve glave i šest nogu dobila dom: Prebačena u utočište za divlje životinje

19.10.2021

09:30

0

Kornjače su dobile ime po popularnim glumicama bliznakinjama

Kornjača sa dve glave i šest nogu dobila dom: Prebačena u utočište za divlje životinje
Dvoglava kornjača (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Dvoglava kornjača sa šest nogu, vrste terapin, je napunila dve nedelje. Živa je i zdrava i njen trenutni dom se nalazi u utočištu za divlje životinje Birdsi Kejp u Masačusetsu.

Ova kornjača, koja je proglašena za ugroženu vrstu, se hrani crvima i ostacima hrane. Njene dve glave rade nezavisno jedna od druge, čak i vazduh ne udišu u isto vreme, dok se unutar njenog oklopa nalaze dva gastrointestinalna sistema preko kojih se hrane obe strane tela. 

Printscreen/YouTube
 

Kornjača je dovedena iz malog primorskog mesta Vest Barnstejbl jer su stručnjaci smatrali da nije bezbedna da tamo ostane. Pošto ih pokupe iz gnezda, kornjače se odnose u više centara gde se posmatraju pre nego što se na proleće bezbedno puste u prirodu. 

Ovakva anomalija je vrlo retka i rezultat je bicefalizma. Centar to opisuje kao "anomaliju koja može nastati zbog genetskih i faktora okoline koji utiču na embrion tokom razvoja".

Ovakve životinje uglavnom ne žive dugo ali iz centra imaju dosta razloga da budu optimisti. Kornjačica svakog dana jede, pliva i dobija na težini. 

Veterinari će nastaviti da prate zdravstveno stanje kornjače koju su nazvali po popularnim glumicama bliznakinjama Meri Kejt i Ešli Olsen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike