Tamna strana holivudskih zvezda

24.09.2021

18:30

0

I oni su ljudi od krvi i mesa

Tamna strana holivudskih zvezda
Copyright Profimedia

Svi imamo svoje opsesije i slabosti. Utešno je znati da ih imaju i bogati i slavni, sa jednom razlikom - njihovi poroci imaju tendenciju ka tome da budu kako skuplji, tako i bizarniji.

Pronašli smo nekoliko najčudnijih opsesija slavnih lica Holivuda.

Orson Vels je bio opsednut povećanjem nosa. Bio je ubeđen da mu je nos premali za njegovo oblo lice. Zato je za svaku ulogu koju je igrao imao čitav niz lažnih noseva, i to što veći to bolji.

Profimedia
 

U gotovo svakom pojavljivanju na filmu, Vels je nosio lažni nos. Na početku karijere to su bili  nosevi relativno normalne veličine. Međutim, s godinama su postajali sve veći i ružniji. Bez njih se više nigde nije pojavljivao. Kada bi završio film, Vels bi čuvao nos u svom domu i povremeno ga koristio na zabavama.

Klark Gejbl bio je opsednut čistoćom. Biografija velikog glumca, koja, između ostalog, uključuje i intervjue sa starim prijateljem, otkriva da je Gejbl mrzeo sve ono što je čak i izdaleka izgledalo prljavo.

Profimedia
 

Brijao bi grudi i pazuhe, ne zbog toga što je imao ideju o muškoj lepoti u 21. veku, već zato što je mrzeo način na koji je dlakavo telo uticalo na dodatno znojenje. Mrzeo je i kupke. Kupanje je za njega značilo sedeti u sopstvenoj prljavštini. Na služenje vojnog roka nosio je svoj lični prenosni tuš.

Hamfri Bogart je postao Kazanova kako bi dokazao sebi da nije homoseksualac.

Profimedia
 

Najveća borba koju je slavni glumac vodio u sebi ticala se njegove seksualne orijentacije, jer nije bio potpuno siguran da li ga zanimaju samo žene. Zato je učinio ono što bi uradili mnogi. Posteljinu je podelio sa više od hiljadu žena, u očajničkom pokušaju da dokaže sebi da je strejt.

U knjizi „Humphry Bogart: The Making of a Legend“, zasnovanoj na neobjavljenim memoarima i intervjuima sa Bogartovim savremenicima, Darvin Porter, američki novinar koji je šezdesetih godina radio u Holivudu, navodi da su glumčeve slutnje bile posledica nesrećnog detinjstva i straha od nasilnog oca, hirurga, koji mu je jednom prilikom pocepao usnu pesnicom, da bi je potom nespretno zašio, zbog čega je Bogartu ostala njegova čuvena „govorna mana“.

U svoju seksualnu orijentaciju, Bogart je počeo ozbiljno da sumnja tokom braka sa glumicom Meri Filips, s kojom se oženio 1928, godinu nakon razvoda od svoje prve supruge Helen Menken, koju je bio glas da je lezbijka.

Profimedia
 

Nakon još jednog neuspelog braka, Bogart je napokon pronašao svoju „pravu ljubav“, kako ju je tadašnja holivudska štampa nazvala, kada je 1944. godine upoznao Lorin Bekol na snimanju filma „Imati i nemati“.

S njom je ostao do kraja života, mada je i nju prevario sa svojom frizerkom Veritom Peterson, s kojom je bio nekoliko godina.

Džoun Kroford je bila nepokolebljivi egomanijak, tvrdi niko drugi do njena usvojena ćerka.

Profimedia
 

Glumice su u to vreme bile toliko opterećene svojim izgledom da je Džoun Kroford izvadila zadnje zube kako bi imala lepši oblik vilice.

- Imala sam samo 23 godine. To se zvalo kopča. Kad uklonite zadnje zube, vilica vam se savija na elegantniji način. Agent mi je rekao da, ako želim da radim nakon 25. godine, moram da investiram u sebe, pa sam to uradila. To nije bila retkost - ispričala je glumica.

Džoun je takođe svake nedelje na očne kapke stavljala bornu kiselinu, kako bi joj oči blistale.

Spolja, Džoun Kroford je izgledala kao žena koja živi najlepši san. Ipak, sudeći po svemu onome što je o njoj nakon smrti ispričala usvojena ćerka, slavna holivudska glumica nije bila tako divna kako se činilo. Prema mišljenju njene usvojene ćerke Kristine, ona je bila egomanijak koga je izjedala ljubomora.

Optužbe su stigle godinu dana nakon smrti glumice, kada je Kristina objavila svoju zloglasnu knjigu "Mommie Dearest", u kojoj je slavna glumica predstavljena kao majka iz pakla.

Iako je ostalo troje dece osporavalo te tvrdnje, njena tamna strana je dokumentovana i na drugim mestima. Prošla je kroz težak period usvajanja dece, a poznato je bilo i njeno veliko rivalstvo sa podjednako čudnom Beti Dejvis, koje je kulminiralo time što je Krofordova sabotirala bioskopske blagajne kako bi sprečila Beti da osvoji svog trećeg Oskara.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike