Deca crtala kredom po pločniku, mama dobila tužbu: Komšije pozvale policiju zbog "vandalizma"

14.09.2021

12:30 >> 13:02

0

Mama troje dece je mislila da je bolje da se igraju napolju nego da budu ispred ekrana

Deca crtala kredom po pločniku, mama dobila tužbu: Komšije pozvale policiju zbog "vandalizma"
Copyright Profimedia/Sara Gudvin

Nekada je bilo normalno da se deca igraju napolju, ispred svojih zgrada, i crtaju kredom. Ali izgleda da i to ide u prošlost je smeta komšijama.

Pročitajte i ovo:

Sara Gudvin, majka troje dece iz Engleske, ostala je šokirana kada su se na njenim vratima pojavili policajci jer su njena deca vandalizovala pločnik kredom. Komšije su decu prijavile jer su kredom crtala školice po pločniku.

Njihovo crtanje je nestalo za nekoliko dana, ali ne i prijava, prenosi “Dejli star”. Nezadovoljne komšije pozvale su policiju i lokalnu stambenu zajednicu žaleći se na vandalizam.

Mama Sara se požalila na Fejsbuku, napisavši kako ne veruje da je nekoga uvredila grupa dece koja je koristila poslednje dane leta kako bi se igrala na svežem vazduhu.

Profimedia

– Šta mislite o deci koja kredom crtaju po pločniku? Moja deca imaju šest, devet i 13 godina, plus njihovi drugari. Crtali su školicu, stazu za bicikle, i sve je nestalo za par dana. Zbog toga je neko podneo tužbu stambenoj zajednici i policiji. Mislila sam da je bolje da se deca igraju napolju nego da budu ispred ekrana – poručila je ogorčena Sara.

Nakon što je dobila stotine komentara podrške, majka je otkrila kako su njena deca sa svojim vršnjacima ponovno crtala po pločniku kredom i da ih tužbe neće omesti.

Pročitajte i ovo:

– Igrali su školice, iscrtali put za bicikle sa semaforima, kružni tok i parking, a pridružili su im se i prolaznici. Igrali su se oko tri i po sata, dvanaestoro dece u dobi od četiri do 13 godina. Smejali su se i uživali. Volim duh zajednice koji je tamo vladao. Žao mi je, ali ko god misli da se na to treba žaliti, ima ozbiljan problem. Ionako će to kiša oprati za nekoliko dana. Želimo da iskoristimo poslednje lepe dane pre nego što dođe zima – kaže mama Sara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike