Bizarne stvari koje postoje samo u Rusiji

22.09.2021

09:30 >> 09:38

0

Autor: A.G.

Dan začeća obeležava se 12. septembra i predstavlja svojevrsno takmičenje

Bizarne stvari koje postoje samo u Rusiji
Copyright Profiimedia

Rusija je ispunjena mnogim čudima. Neke stvari su toliko čudne da ne postoje nigde drugde, uglavnom zato što ostatak sveta ne može da zamisli da učestvuje u takmičenju u plivanju sa lutkama na naduvavanje ili u prazniku posvećenom pravljenju beba.

Spomenik delinkvenciji

“Deca su žrtve poroka odraslih” je zastrašujuća i bizarna zbirka od 13 skulptura koje su se nadvile nad dva nevina deteta koja se igraju loptom. Trinaest kipova predstavljaju nesreće kao što su zavisnost od droga, siromaštvo, delinkvenciju uopšte. Tu je i statua čoveka zatvorenih očiju i začepljenih ušiju, koji simbolizuje osobu koja dopušta da loše stvari stignu do dvoje nevine dece.

Profimedia

Praznik posvećen pravljenju beba

Podsticanje nataliteta specifično je u Uljanovskoj oblasti, gde stanovništvo ima praznik koji podrazumeva odsustvo sa posla zarad pravljenja beba. Dan začeća obeležava se 12. septembra i predstavlja svojevrsno takmičenje. Svako ko u periodu od devet meseci od ovog praznika dobije bebu može da osvoji nagradu u vidu novca, automobila ili kućnih aparata.

Militarni „Diznilend”

Park patriotizma u Rusiji namenjen je deci školskog uzrasta. Glavnu postavku „ruskog Diznilenda” čine tenkovi, bacači granata i raznovrsno oružje. Pravi sjaj rata pristupačniji je roditeljima od fantastičnih bića, kao što su vile i princeze u pravom Diznilendu.

Profimedia

Plivanje sa lutkama

Čak i u leto, jezera i reke u Rusiji ostaju veoma hladni. Osim hladnoće, izazov koji se organizuje svake godine u avgustu, na reci Ob u Rusiji, podrazumeva plivanje, gde se učesnici lako mogu udaviti, ali zbog smeha. Trka u plivanju specifična je po tome što plivači sa sobom nose partnerke na naduvavanje. Takmičenje se naziva „Gumena žena izazov” i zahteva od plivača da 100 metara plivaju sa lutkama koje su prethodno naduvali. Izazov je zahtevan jer se učesnici konstantno smeju, a ove lutke nisu dizajnirane da plutaju na vodi. Pet takmičara koji prvi stignu na culj očekuje novčana nagrada.

Profimedia

Muzej votke

U ovom jedinstvenom muzeju u Rusiji nalazi se kompletna priča – od nastanka i prvih boca sa ovim alkoholnim pićem do njegove pozicije u modernom svetu. Ono što ostavlja poseban utisak na posetioce jeste ambalaža u obliku ljudskog tela i oružja, kao i zatvarači u obliku ljudske glave, životinja, mitoloških bića… Postavka u ruskom muzeju votke ide dalje od klasične priče o fermentaciji i zakonskih regulativa o konzumiranju. Na kraju ture posetioce očekuje degustacija i odlazak u suvenirnicu, kao i u restoran, gde uz tradicionalno jelo boršč gosti mogu da nastave da uživaju u piću, piše nationalgeographic.rs.

Ruski svemir

Rusija je dugo bila opsednuta svemirom. Mnoge zgrade liče na svemirske brodove. Astronaut Jurij Gagarin, prvi čovek u svemiru, ima čak i svoj dan – Jurijevu noć, 12. aprila. Da biste uvideli kako se svemir prožimao svakodnevnom Rusijom, posetite Ruski muzej kosmonauta. Ali dobro pogledajte oko sebe pre nego što uđete: put do muzeja, Aleja kosmonauta, ukrašen je spomenicima napravljenim tako da oponašaju Sunčev sistem, kao i izrezbarenim bistama astronauta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike