Suzama do sreće: Čudne proslave ljubavi širom sveta

10.08.2021

12:30 >> 13:20

0

Neke tradicije ne veruju u olako shvatanje braka

Suzama do sreće: Čudne proslave ljubavi širom sveta
Copyright Pixabay

Širom sveta ljubav se slavi na razne načine, a ovo su samo neki od primera čudnih proslava ljubavi iz celog sveta.

Neke tradicije ne veruju u olako shvatanje braka. Tako se u nekim delovima Kine od mlade zahteva da plače najmanje jedan sat svakog dana tokom celog meseca pre nego što se uda.

Slično je i u Kongu, gde je poželjno da mlada i mladoženja tokom ceremonije venčanja ostanu ozbiljni, jer ako se nasmeju, to znači da svoje venčanje ne shvataju dovoljno ozbiljno. Tek kad krenu na medeni mesec, radovanje može da počne.

Pixabay

Pročitajte još:

U nekim delovima Indije brak je pitanje života i smrti jer se veruje da su određene devojke rođene pod nesrećnom zvezdom te da će doneti smrt njihovim muževima. Međutim, ako se devojka prvo uda za drvo i poseče ga pre nego što se uda za izabranika svog srca, prokletstvo će biti skinuto.

Printscreen/Youtube

Simbolika igra veliku ulogu u proslavama venčanja širom sveta, pa tako ni Afrika nije izuzetak. Neki parovi uključuju u svadbene ceremonije takozvanih 12 simbola života kako bi ih podsetili na sve što očekuju od braka.

Pixabay

U Irskoj postoji dosta svadbenih običaja koji se započinju pre, za vreme i posle ceremonije venčanja. To uključuje stavljanje šest penija u jednu od mladinih cipela i ubacivanje potkovice u bidermajer, da bi prizovi sreću u budućem braku.

Pixabay

Pročitajte još:

Zabaviti se pre venčanja je sjajno, ali ovaj ritual pred venčanje u Škotskoj ne izgleda previše zabavan za mladu. Običaj uključuje gađanje mlade jajima, pokvarenim mlekom, u osnovi, svim onim stvarima koje joj se gade. Zatim se takozvana pocrnela nevesta vodi po gradu. Ovaj običaj je metafora teškog života kroz koji bi mlada mogla proći nakon venčanja. Ta tradicija predstavlja pripremu za novo poglavlje života, jer će nakon prolaska kroz to iskustvo svi bračni problemi izgledati sićušni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike