Ona je najstarija stjuardesa na svetu! Otkriva nam kako se s godinama promenio posao "domaćice leta"

06.07.2022

16:42

0

Autor: 24sedam

Bet Neš iz Bostona radi u "Ameriken erlajnsu" već 65 godina

Ona je najstarija stjuardesa na svetu! Otkriva nam kako se s godinama promenio posao "domaćice leta"
profimedia-0358432089 - Copyright Profimedia

Žena iz Bostona oborila je rekord kao stjuardesa s najdužim radnim vekom na svetu, potvrdili su iz Ginisove knjige rekorda, a preneli američki mediji.

Bet Neš (86) počela je da radi kao stjuardesa 1957. godine za "Istern erlajns" i potom nastavila da, do danas, radi u "Ameriken erlajnsu" bez ikakvih prekida u radnom odnosu, potvrdio je Ginis taj svetski rekord 1. jula.

Počela je da radi u vreme kada su avionske karte pisane rukom i koštale samo 12 dolara. Veći deo karijere provela je na relaciji Njujork - Boston - Vašington, jer joj to omogućuje da se noću vrati kući i brine o svom sinu koji je invalid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shoshanna (@shoshmeetsworld)

Objasnila je da su se mnoge stvari promenile tokom godina, ali jedna stvar je ostala ista - ljudi.

- Volim ljude i volim da sam stalno na istom letu, da poznajem svoje mušterije, jer znam šta žele. Avio-kompanija misli da su imena važna, a ja mislim da su često potrebe ljudi važnije. Svi žele malo ljubavi - rekla je ona, a preneo dailymail.co.uk.

Ginis navodi da je i Nešova trenutno najstarija stjuardesa na svetu. Slaveći 60-godišnjicu rada u firmi 2017. godine, Bet je rekla da se posao s godinama značajno promenio.

- Morao si da budeš određene visine, morao si biti određene težine. Nekad je bilo užasno. Ugojiš se par kilograma i moraš da nastaviš da se meriš, a ako bi ostao takav, odbijali su ti od plate - rekla je ona za lokalnu TV stanicu u Americi, prenosi Hina.

Ova posvećena stjuardesa ne planira da se penzioniše uskoro, uz objašnjenje: „Sve dok sam zdrava i u mogućnosti, zašto ne bih radila? i dalje je zabavno."

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike