Bračni par iz Litvanije pravi čarape od plastičnih boca iz okeana

20.11.2020

16:30 >> 13:37

0

Cena jednog para je 12 evra

Bračni par iz Litvanije pravi čarape od plastičnih boca iz okeana
Copyright Pixabay

Za proizvodnju „Ukai“ čarapa potrebno je samo iz okeana izvaditi 51 plastičnu bocu. Ili da budemo precizniji, za 50 flaša će se pobrinutu Banka plastike a od one jedne će biti napravljeno reciklirano predivo u koje će biti dodat organski pamuk, poliamid i elastin a potom će biti napravljene čarape zanimljivog dizajna.

Zato su čarape, koje su izum bračnog para iz Litvanije, Darije i Karolisa, mekane, udobne i prijatne za nošenje. Oni kažu da su inspiraciju za dizajn čarapa pronašli u prirodi i apstraktnoj umetnosti. Napravljene su od organskih i recikliranih materijala koji zadovoljavaju najviše standarde i samim tim garantuju dugotrajnost.

Ukai čarape su napravljene od materijala za čiju se proizvodnju ne koriste voda i hemikalije, a time se smanjuje emisija ugljen-dioksia i potrošnju energije. I pakovanje je ekološko a cena jednog para je 12 evra. U prodaji se nalaze dve veličine za odrasle (36-40 i 41-46).

Kupovinom ovakvih ekoloških čarapa uklanja se plastični otpad iz okeana a flaše dobijaju novu namenu. Time planeta Zemlja bar malo postaje čistija, a ujedno se pomaže i rad Banke plastike. Od svakog prodatog para, jedan deo novca ide ovoj organizacija koja se brine za okeane.

Pročitajte i ovo:

Kamion koga pokreće sunčeva energija

Zbogom staklo!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike