Kina: Veštačka inteligencija rešava NLO misterije

11.06.2021

17:00 >> 13:26

0

Kineski istraživači kažu da je povećan broj neidentifikovanih letećih objekata nad Kinom

Kina: Veštačka inteligencija rešava NLO misterije
Copyright Pixabay

Poslednjih godina primećen je veći broj “neidentifikovanih letećih objekata” na nebu iznad Kine, pa je vojska odlučila da upotrebi veštačku inteligenciju kako bi rešila misteriju – da li se radi o vanzemaljcima ili nečem drugom.

– Nepoznati objekti koji lete iznad Kine predstavljaju ozbiljne izazove za vazdušnu bezbednost zemlje – ističe Čen Li sa kineske Akademije za ranu vazdušnu bezbednost.

Na ovoj akademiji se priprema vojno osoblje za posao u vazdušnim snagama i za radarsko i elektronsko ratovanje kineske vojske.

Pixabay

Čen kaže da vojska prikuplja veliki broj podataka sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosleđuje u nacionalnu bazu podataka za analizu. Tada veštačka inteligencija sve te podatke o mestu i vremenu viđenja NLO-a analizira na način na koji ljudski mozak ne može.

Kineske strukture, za razliku od nekih drugih zemalja, nerado govore o fenomenu NLO-a. Jedini put do sada Kina je zvanično potvrdila NLO 1998, kada su dva vojna aviona presrela objekat koji je izgledao kao “pečurka s kratkim nogama” i koji je obasjavao svetlost iz sredine. Kada su mu se avioni približili, objekat je nestao velikom brzinom.

Pixabay

Američki kongres ovog meseca očekuje detaljan izveštaj Pentagona o fenomenu NLO-a. Prva saznanja govore o tome da Pentagon ne negira mnogobrojne susrete sa tim fenomenom.

Luiz Elizondo, bivši direktor vojnog programa za identifikaciju pretnji iz svemira, kaže da vanzemaljci ne samo da nas posećuju već su i veoma zainteresovani za američka nuklearna postrojenja. On je rekao da je to primećeno i u drugim zemljama, prenosi “Vašington post”.

Pixabay

Iako neki tvrde da su NLO-i snimljeni još pedesetih, vojska se tome uglavnom suprotstavljala i više je verovala da je to zapravo napredna tehnologija koju su razvili protivnici SAD.

Elizondo smatra da snimci sugerišu da je reč o tehnologiji koja je “od 50 do hiljadu godina ispred nas”. Elizondo smatra da ljudska tehnologija još uvek nije u mogućnosti da napravi letelice koje brzo menjaju smer i koje razvijaju ogromne brzine.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike