TikTok će i dalje moći da se koristi u SAD

19.10.2020

12:00 >> 09:20

0

Predsednik Tramp odobrio sporazum po kome će ovom aplikacijom upravljati Amerikanci

TikTok će i dalje moći da se koristi u SAD
Copyright Profimedia

Predsednik SAD Donald Tramp odobrio je sporazum koji će omogućiti da se aplikacija TikTok i dalje koristi u ovoj zemlji, zahvaljujući novoj kompaniji “TikTok global” kojom bi upravljali Amerikanci, prenosi londonski Gardijan. Sporazum je usledio nakon saopštenja Ministarstva trgovine SAD da će od danas, 20.septembra, biti zabranjene sve poslovne transakcije kompanija iz SAD, koje se odnose na kineske aplikacije WeChat i TikTok.

Pixabay

Sporazum garantuje “stopostotnu bezbednost”, rekao je predsednik Tramp nakon što su američki zvaničnici iskazali bojazan u vezi sa pristupom podacima korisnika od strane kineskih vlasti. Tramp je rekao da će “TikTok global” biti u potpunosti kontrolisan od strane kompanija “Orakl” i “Volmart” i da će njeno sedište biti u Teksasu. Kompanija se navodno složila da će donirati 4,2 milijarde evra fondu za obrazovanje u SAD.

Rojters je u četvrtak preneo da će nova kompanija “TikTok global” imati većinu američkih direktora, američkog izvršnog direktora i bezbednosnog stručnjaka.

Tencent je vlasnik aplikacije WeChat a pekinška inovativna kompanija Bitdens, čiji je osnivač Džang Jiming, vlasnik aplikacije TikTok koja je pokrenuta 2017. godine.  Veliki broj sledbenika ima u Indiji, SAD, Indoneziji, ali i ostatku sveta.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike