Novine: Twitter testira dve nove funkcije!

16.03.2022

13:10

0

Od danas, tri odsto korisnika može pristupiti ovoj funkciji

Novine: Twitter testira dve nove funkcije!
twitter-g987d8056e_1920 - Copyright Pixabay

Twitter je počeo da testira dve nove funkcije za koje kompanija obećava da će poboljšati iskustvo alternativnog teksta na svojoj platformi. Kompanija je saopštila da će potrošiti oko mesec dana na isprobavanje funkcija, koje dodaju opise koji su laki za pristup slikama, pre nego što ih uvede širom sveta početkom aprila.

Pixabay
 

Kako Twitter primećuje, dodavanje opisa ili „alt teksta“ slici omogućava ljudima sa slabim vidom ili kognitivnim invaliditetom da „potpuno doprinesu“ platformi.

Pixabay
 

Ako imate pristup testu, možete dodati alternativni tekst slici tako što ćete dodirnuti dugme „Dodaj opis“ koje se pojavljuje nakon što otpremite sliku. Želite da budete sažeti, ali deskriptivni kada pišete alt oznake. Tada ćete videti „alt“ značku koja se pojavljuje u donjem levom uglu slike koju možete da dodirnete da biste pročitali opis.Twitter je napomenuo da takođe radi na funkciji koja će podsetiti ljude da dodaju opise slikama, i rekao da će imati više da podeli o toj funkcionalnosti „uskoro“.

Pixabay
 

Sveobuhvatna podrška za alt oznake pokazuje koliko je Twitter došao u zonu pristupačnosti. U 2020. godini, kompanija je slavno predstavila funkciju glasovne beleške koja nije dolazila sa alatkama za pristupačnost kao što su titlovi.

Kompanija se na kraju izvinila za svoje postupke i nastavila sa formiranjem dva posvećena tima za pristupačnost. „Znamo da su ove karakteristike dugo dolazile“, aludirajući na tu istoriju. „Zahvalni smo na vašem strpljenju,“ rekli su iz kompanije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: pcpress.com

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike