Nova verzija Appleovog iOS-a prepoznaje vas i kad nosite masku

01.02.2022

10:32

0

Autor: 24sedam

Apple uverava da je ovu novu funkcionalnost postigao zahvaljujući identifikaciji jedinstvenih karakteristika našeg lica oko očiju

Nova verzija Appleovog iOS-a prepoznaje vas  i kad nosite masku
iphone-gf3896c033_1280 - Copyright Pixabay

Većina modernih pametnih telefona, danas ima opciju prepoznavanja lica koja omogućava brzo otključavanje pogledom, bez potrebe da se upiše kod, lozinka ili postavljanja prsta na senzor.

Pixabay
 

Nakon skoro dve godine pandemije, i nošenja maski, čini se da je Apple konačno uspeo da sa novim  Face ID funkcioniše čak i kada na licu nosimo ovaj neudoban, ali neophodan dodatak. Prva Beta verzija iOS 15.4  omogućava konfiguracuju Face ID dok nosite masku.

Korisnici će prvo  morati da skeniraju svoje lice dok nose masku, a ono što je važno da će se, osim samog otključavanja telefona, Face ID tokom nošenja maske koristiti i za potvrdu mobilnog plaćanja, kao i za aktivaciju aplikacija koje zahtevaju tu opciju.Neće biti neophodno da uvek nosite masku prepoznaće vas i kad nosite naočare.

Pixabay
 

Ova nova opciaja Face ID-a tokom nošenja maske ipak neće biti dostupna svima već samo korisnicima posljednje dve generacije Appleovih telefona - iPhonea 12 i 13.

Službeno lansiranje nadograđene verzije, mobilnog operativnog sistema koji će imati ovu  novu opciju očekuje se tokom proleća.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike