Zaboravite na lopate: Robot koji umesto vas čisti sneg ispred kuće

10.01.2022

15:00

0

Autor: 24sedam

Uz pomoć mobilne aplikacije možete upravljati ovim inteligentnim pomagalom

Zaboravite na lopate: Robot koji umesto vas čisti sneg ispred kuće
profimedia-0648913935 - Copyright Profimedia

Nauka se uvek delila na dobru i lošu. Mnoga naučna otkrića zagorčala su živote ljudi i izazvala velika stradanja poput onih u oblasti oružja za masovna uništenja ili pak ona koja su uništavala životnu sredinu. Sa druge strane, dobra nauka je svetu davala proizvode koji su ljudima unapređivali kvalitet života i pomagali u suživotu sa prirodom.

Snowbot S1 je proizvod koji bi mogao da ponese titulu produkta dobre nauke. U pitanju je novi  robot na tržištu dizajniran za samostalno čišćenje snega u zimskim mesecima iz dvorišta kuća i prilaznih puteva.

Koristi električni motor s ugrađenim nastavkom nalik na lopatu s gumenim vrhom za uvlačenje snega i njegovo raspršivanje do 3,6 metara.

Profimedia
 

Kineski proizvođači Hanyang Robotics tvrde da Snowbot S1 efikasno obavlja posao na površinama koje na sebi imaju 30 centimetara snežnog pokrivača.

Uz pomoć mobilne aplikacije moguće je daljinski kontrolisati ovo inteligentno pomagalo s autonomnim navigacijskim sistemom i naprednim načinom mapiranja i pozicioniranja u prostoru.

Unapred možete programirati željeno područje na kome treba očistiti sneg, a potom mu prepustiti posao dok vi uživate u toplini svog doma.

Snowbot S1 je funkcionalan na temperaturama i do -28 stepeni, a kreće se brzinom od 1,4 kilometara na sat, piše punkufer.dnevnik.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike