Vesti iz sveta poznatih svinja: Slikarka Pigkaso naslikala influenserku Ester

28.10.2021

15:30

0

Nisu se upoznale, ali ih je spojila umetnost

Vesti iz sveta poznatih svinja: Slikarka Pigkaso naslikala influenserku Ester
Pigkaso 1 - Copyright Foto: Džoana Lefson

One su zvezde i superstarovi u svetu svinja. Jedna živi u Kanadi i zove se Ester. O njoj se govori kao o ozbiljnoj influenserki o kojoj su napisane knjige, a uskoro će biti snimljen film. Druga je slikarka, živi u Južnoj Africi, zove se Pigkaso, a ime je dobila po slavnom slikaru. Njene slike se prodaju za velike sume novca od kog finansira sklonište u kojem živi.

 

 

Njih dve se nisu upoznale, ali ih je spojila umetnost: slikarka je naslikala influenserku!

- Dodala sam neopisivo vrednu sliku svojoj kolekciji umetnosti. Reč je o originalnom Pigkasu. Ona je praktično Benksi u našem umetničkom svetu, tako da je ovo zapravo velika stvar. Slika se zove "Vonder Pig" i ne možemo da dočekamo da je vidimo na zidu naše sobe. Ili u Luvru, ako nas lepo zamole - objavljeno je na fejsbuk-profilu "Esther the Wonder Pig".

Objava je izazvala oduševljenje kod njenih obožavatelja, kojih ima milion i po. Jedan od komentara je bio da je pigtastična, odnosno svinjtastična, jer obožavatelji ove slavne svinje koriste veoma specifičan žargon. 

Isto ovakvo oduševljenje je izazvala i fotografija Ester sa njenom omiljenom aktivistkinjom Gretom Tundberg koja ju je posetila pre početka pandemije.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike