Novac može naterati ljude da rade čudne stvari! Iznenađujući načini na koje su srećni dobitnici ostali bez nagrade

16.10.2021

15:30

0

I dok će većina nagradu potrošiti na porodicu, prijatelje i luksuzne stvari, postoje i oni koji skrenu u neočekivanom pravcu

Novac može naterati ljude da rade čudne stvari! Iznenađujući načini na koje su srećni dobitnici ostali bez nagrade
ilustracija - Copyright Profimedia

Niko ne može izazvati toliku ljubomoru poput dobitnika na lutriji. Većina njih vodila je sasvim običan život, sve dok ih nije pogledala srećna zvezda.

I dok mnogi loto dobitnici troše bogatstvo na porodicu, prijatelje i luksuzne stvari, postoje i oni koji skrenu u neočekivanom pravcu. Predstavljamo vam pet iznenađujućih načina na koje su srećni dobitnici potrošili ili izgubili svoje dobitke.

Sve po starom

Šta je najčudnija stvar koju bi dobitnik lutrije mogao da uradi? Upravo ono što je radio i pre nego što ga je sreća pogledala. Naime, 2009. godine, kada je Neal Vanless iz Južne Dakote shvatio da ima kartu za Powerball vrednu 88,5 miliona dolara, nije odleteo u svemir. Umesto toga, otplatio je svoje dugove, pomogao svojoj lokalnoj zajednici i organizovao život koji će mu omogućiti da nastavi sa svojim redovnim dnevnim poslom, stočarstvom.

Profimedia
 

U laži su kratke noge

Iste godine kada je Vanless uspeo u Južnoj Dakoti, jedan građevinski radnik u Nju Džersiju osvojio je džekpot od 38,5 miliona dolara. Jedina začkoljica je bila ta što je Americo Lopes bio samo jedan od dobitnika budući da je sa njim u igri učestvovalo još četvoro kolega sa posla. Lopes je odlučio da ne deli dobitak sa njima. Umesto toga, ćutao je o pobedi i pretvarao se da mu je potrebna operacija stopala kako bi tiho napustio posao. Njegovi prijatelji su to saznali, tužili ga za deo dobitka i naravno pobedili.

Letnji kamp

Davne 1993. godine, učitelj Les Robins osvojio je jednu od najvećih isplata u istoriji SAD sa Powerball-a, džekpotom vrednim 111 miliona dolara. Osim otplate dugova, pomoći prijateljima i porodici i doprinosa lokalnoj zajednici, Robins je odlučio da deo zarade potroši na jednu od svojih omiljenih razbibriga: letnji kamp.

Napravio je svoj kamp iz snova, na 226 hektara kako bi stvorio prostor namenjen aktivnostima na otvorenom. Radeći u prirodnom okruženju, Robinsov projekat je uključivao kampovanje, plivanje i planinarenje.

Profimedia
 

Visoka moda

Pre više od pola veka, Britanka Vivian Nicholson našla se na naslovnim stranama za osvajanje 152.300 funti na takmičenju u sportskim kladionicama. Uzimajući u obzir inflaciju i konverziju, to danas iznosi oko 1.924.500 dolara. Sa svojim novootkrivenim bogatstvom, odmah je krenula u šoping i uspela sve da potroši na visoku modu. Iako je prvi put o njoj pisano kao o srećnoj dobitnici sada je na naslovnicama predstavljena kao najveći gubitnik u istoriji srećnih dobitnika.

Renoviranje Parka

Pobednici na lutriji John i Linda Kutei nakon što su podelili dobitak sa svojim kolegama, odlučili su da pomognu u renoviraju svog omiljenog vodenog parka. Iako su se preselili na Floridu, pobrinuli su se da njihov vodeni park dobije novu opremu i modernizovane objekte. Splash park je i dalje otvoren za javnost na Green Islandu u Njujorku.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike