Počast jednoj ljubavi! Najsrećnije mesto na svetu puno je uspomena

24.09.2021

12:30

0

Sa preko 26.000 predmeta inspirisanih zečevima, muzej u Pasadeni u Kaliforniji drži Ginisov rekord za najveću kolekciju zeka

Počast jednoj ljubavi! Najsrećnije mesto na svetu puno je uspomena
Copyright Profimedia

Sve je počelo kada ga je nazvala zekom, a on joj je za Dan zaljubljenih poklonio plišanog zeku. Steve Lubanski i Candace Frazee upoznali su se 1992. godine na skupu za samce i nisu krili svoju ljubav prema zečevima. Naprotiv, poklanjali su jedno drugom zečeve, u najrazličitijim veličinama i materijalima. U početku je to bilo samo na praznike, ali je darivanje brzo preraslo u svakodnevni znak pažnje.

Profimedia
 

Za samo nekoliko godina, par je već imao impresivnu kolekciju suvenira od zečeva od kojih su 1998. godine zvanično otvorili Muzej zeka, upravo u kući u kojoj žive. Uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda, kao najveća kolekcija zečeva na svetu 1999. godine, kada je brojala 8.437 predmeta.

Zbirka je neprestano rasla, pa Muzej danas sadrži preko 26.000 stvari inspirisanih zečevima, od plišanih igračaka, do zvončića, telefona i gotovo svega što možete zamisliti. Budući da Steve i Candice zapravo žive u muzeju ulaz je besplatan.

Profimedia
 

Par koji je osnovao muzej nada se da će edukovati posetioce o ulozi koju zec igra u popularnoj kulturi, folkloru i sujeverjima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike