Meksički planinski put zahteva od vozača da voze pogrešnom stranom puta

28.06.2022

12:00

0

Autor: 24sedam

Mera koja je dovela do manjeg broja nezgoda

Meksički planinski put zahteva od vozača da voze pogrešnom stranom puta
put1 - Copyright Printscreen/YouTube

Suočavanje sa uskim krivinama na planinskim putevima je dovoljno komplikovano i onako, ali vožnja suprotnom stranom puta čini je dodatno zbunjujućom.

Meksički Cumbres de Acultzingo je područje poznato po komplikovanim deonicama kroz koje se prolazi vijugavim putevima te je vozačima kamiona posebno teško da savladaju uske krivine.

Kako velika vozila nisu mogla da se spuste kroz neke od ovih krivina, a da ne pređu u suprotnu traku i ne izazovu česte nesreće, neko je došao na ideju da promeni trake na ovim lukavim delovima.

Ovih dana, vozeći se Sera de Acultzingo stalno morate paziti na oznake na putu i voziti pogrešnom stranom kada se to od vas traži.

Promene trake se obično poklapaju sa najužim krivinama što olakšava skretanje teškim vozilima, a, prema nekim izvorima, ova bizarna metoda je zapravo dovela do smanjenja nezgoda na ovom putu.

Iako se na prvi pogled čini zbunjujućim, ovaj sistem funkcioniše kako je zamišljeno, naravno uz poštovanje saveta, da je najbolje da se uhvatite u koštac sa planinskim krivinama Akulzinga tokom dana, i to u trenucima kada magla nije problem.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike