Presela mu kafa: Gostu pokušali da naplate šoljicu kafe 580 evra!

02.11.2021

13:30

0

Nemačkom turisti su pretili vlasnici lokala, pa je morala da interveniše policija

Presela mu kafa: Gostu pokušali da naplate šoljicu kafe 580 evra!
Čeka li nas skuplja "šoljica"? - Copyright Pixabay

Turisti u gotovo svakoj zemlji na svetu mogu da dožive neku neprijatnost, a to se najčešće dešava zbog "naduvanih" računa za taksi, neku uslugu ili piće. Veliku buru ovih dana je podigla vest o nemačkom turisti kome je 210.000 forinti, odnosno 580 evra, traženo za šoljicu kafe. 

Mađarska se već duže vreme suočava sa bahatim vlasnicima ugostiteljskih objekata koji pokušavaju da prevare turiste i zaračunaju im više nego što su potrošili. Pri tome, nemaju nimalo mere.

Turista je ispričao da je seo da na miru popije kafu, ali su mu konobari neprestano donosili pića koja nije naručio. Na kraju su hteli i da ih sve naplate, a kada je on to odbio, zapretili su mu policijom, kao i da će mu naplatiti čak i troškove prevodioca. 

Ali umesto turiste, policija je privela vlasnicu restorana i njenog sina, koje su već duže vreme pratili zbog pritužbi turista na njihovo ponašanje. Isti vlasnici imaju još dva bara u centru Budimpešte, od kojih se jedan nalazi u čuvenoj ulici Vaci.  

No, Mađarska nije jedina zemlja gde se pokušava da se od turista izvuče što više novca. Na sličan način se varaju i turisti u Italji, Grčkoj i Češkoj, i svi računaju na nepoznavanje lokalnog jezika. Često se na računima pojavljuju stavke kao što su klima-uređaj, salvete, escajg i stolnjaci. 

U Češkoj turisti moraju da obrate pažnju kada kupuju u prodavnicama jer se često događa da im na računu budu zaračunate veće količine proizvoda nego što imaju u korpi. Ili će mi prikačiti i neke koje nisu uzeli. U ovoj zemlji obratite pažnju i na korpice sa pecivom i hlebom koje stoje na stolu jer se sve naplaćuje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike