U svemirskoj kapsuli, olupini aviona ili na drvetu: Sobe koje će promeniti vaš pogled na putovanja (FOTO)

25.07.2021

14:00 >> 14:02

0

Toliko jedinstvenog oblika da izgledaju kao da su sa druge planete

U svemirskoj kapsuli, olupini aviona ili na drvetu: Sobe koje će promeniti vaš pogled na putovanja (FOTO)
Copyright Profimedia

Putovanje je jedna od najzabavnijih i edukativnijih stvari koje čovek sebi može da priušti.

Iako širom sveta postoji bezbroj objekata na prelepim destinacijama, ove hotelske sobe su toliko jedinstvenog oblika ili dekora, da izgledaju kao da su sa druge planete.

Od staklenih i svemirskih kapsula, olupina aviona do apartmana smeštenih na drvetu, ove jedinstvene sobe promeniće vaše mišljenje o putovanjima.

Iglu, Laponija

Hotel Kakslauttanen je porodični hotel u finskoj Laponiji, 250 kilometara severno od polarnog kruga i prava je zimska zemlja čuda.

Printscreen/Youtube

Pročitajte još:

Glavna karakteristika odmarališta Kakslauttanen su stakleni iglui i prijatne drvene kolibe, po kojima je poznat širom sveta. Možete boraviti u staklenom iglu kako biste gledali magičnu svetlosnu predstavu prirode iz udobnosti svog kreveta. Iglui imaju krovove sa staklenim kupolama, tako da možete da gledate u zvezdano nebo ne izlazeći iz svoje sobe, zagrejane na prijatnih 21 stepen Celzijusa.

Postoje i tradicionalne finske brvnare opremljene kaminom i privatnom saunom u kojima se možete opustiti. Ako ste za još malo avanture, progurajte svoj vlastiti tim haskija kroz okolne šume, vozite motorne sanke preko belo pokrivenih brda ili uživajte u vožnji saonicama koje vuku irvasi.

Svemirska soba, Kanada

Hotel Fantasiland nalazi se u ogromnom tržnom centru Vest Edmonton u Kanadi. Tržni centar je najveći u Severnoj Americi i može se pohvaliti impresivnim brojem atrakcija, odosno soba.

Verovatno najzanimljivija od svih je svemirska soba.

Printscreen/Youtube

Ova svemirska soba sadrži krevete na sprat, svaki sa svojim ličnim televizorom i slušalicama i stilom koji čini kao da ste zakoračili u svemirski brod.

Futurističko osvetljenje i monitori postavljeni su tako da vam pružaju pogled na ono što je izvan vašeg „broda“ podižući iskustvo na viši nivo. Ako ste ikada želeli da se osećate kao da lebdite u prostranstvu svemira, ova vrhunska hotelska soba mora biti na vašoj listi obaveznih destinacija.

Treehotel, Švedska

Treehotel se nalazi u mestu Edeforsvagen u švedskoj Laponiji. To je netradicionalni hotel koji se sastoji od sedam nezavisnih kućica na drvetu izgrađenih širom šume. Kuće na drvetu su jednosobni konaci izgrađeni oko starih četinara i uzdignuti su od tla četiri do šest metara, u zavisnosti od drveća.

Printscreen/Youtube

Ako želite nešto jedinstveno i neobično, stilski hotel Treehotel u Švedskoj će vam oduzeti dah. Svaka soba ima jedinstvenu temu, poput Ptičjeg gnezda ili NLO-a.

Printscreen/Youtube

Veliki panoramski prozori zajedno sa svetlarnicima u spavaćim sobama, omogućavaju gostima da gledaju veličanstveno severno svetlo. Najspektakularniji nivo iskustva mogla bi biti jedinstvena terasa apartmana od mreže. Treehotel otvoren je 2010. godine i trenutno ima sedam soba, svaka sa svojim karakterom.

Bigl soba, Ajdaho

Cela zgrada, odnosno hotel ima oblik džinovskog bigla imena Slatki Vili.

Nalazi se u američkoj državi Ajdaho. Osim spoljašnjosti i u sobama ovog neobičnog hotela sve podseća na čovekovog najboljeg prijatelja.

Profimedia

Bigla čine dve sobe za iznajmljivanje, mada su neprekidno rezervisane mesecima ili godinama unapred. Obe njegove sobe prepune su psećih suvenira, uključujući mnoštvo rezbarija u obliku pasa koje je napravio jedan od vlasnika Denis Sulivan. Psi takođe krase jastuke, uzglavlja, slike, police, tepihe i još mnogo toga.

Avionska soba, Kostarika

Costa Verde nudi jedinstveno iskustvo smeštaja – jedna od njegovih soba nalazi se u stvarno obnovljenom avionu Boeing 727.

Profimedia

Pročitajte još:

Avion je oslonjen na izbočinu tako da gleda na prelepu obalu i na prvi pogled deluje kao da je zaglavljen u gustim krošnjama okolne džungle. Čudno je, ali unutrašnjost metalnog aviona sadrži dve spavaće sobe koje su potpuno drvene. Zidovi, plafon, podovi i nameštaj su gotovo u potpunosti napravljeni od  tamnog drveta koje daje hladan kontrast spoljašnjosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike