Ovo ostrvo je raj na zemlji, ali i čudo prirode

03.02.2023

14:15

0

Autor: M. J.

Na ostrvu nema gmizavaca niti buba

Ovo ostrvo je raj na zemlji, ali i čudo prirode
Bora Bora - Copyright Pixabay

Bora Bora je tropsko ostrvo u Francuskoj Polineziji koja je sačinjena od 118 ostrva podeljenih u 5 grupa. Ovo je pravi raj na zemlji i mesto za totalnu relaksaciju.

Pixabay
 

Bora Bora je iznenađujuće mala, ali lepota ostrva oduzima dah. Savršeno bele peščane plaže zapljuskuje smaragdnoplava voda. Planina Otemanu, nalik dvorcu, para nebo, a zavodljive tropske padine i doline prekrivene su cvetovima hibiskusa. Palminim listovima prekriveni motu bungalovi okružuju blistavu lagunu poput nežne ogrlice.

Pixabay
 

Zbogom dosadna mala stvorenja

Bora Bora je zona oslobođena od štetočina, ne samo na ovom ostrvu, već na celoj Francuskoj Polineziji nema otrovnih zmija i insekata! Možete otići u šetnju bez korišćena spreja protiv buba, odmoriti na plaži bez brige o insektima ili bilo kakvim malim životinjicama koje bi uznemirile vaš odmor.

Pixabay
 

Ostrvo idealno za romantiku

Zbog zadivljujuće lepote i izolacije, ovo turističko mesto je veoma popularno za parove i mladence. Osim toga, 19 km severno od Bora Bore, helikopterom ili brodom možete doći do koralnog grebena Tupai, koji je formiran u obliku srca.Ovo magično parče prirode ima površinu od 11km od kojih svaki centimetar oduzima dah svojom lepotom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike