Šta posetiti u Sloveniji tokom praznika

19.12.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Šarmantni i fotogenični gradovi, posetiocima će pružiti priliku da uživaju u klasičnim novogodišnjim aktivnostima

Šta posetiti u Sloveniji tokom praznika
Ilustracija - Copyright Pixabay

Bilo da ste odličan skijaš, početnik ili uopšte niste obožavatelj ovog sporta, vreme provedeno na planinama u Sloveniji tokom novogodišnjih praznika, nudi jedinstveno iskustvo. Ski centri orijentisani su prema porodicama sa decom, ali i velikim obožavateljima i umetnicima u ovom sportu neće biti dosadno.

Printskrin/youtube/ Starkation
 

Interesantno je da od jednog do drugog skijališta možete stići za sat vremena, a ako želite da istražujete različita mesta i skijališta, možete uplatiti jedan ski pass koji će važiti za nekoliko slovenačkih skijališta ili pak možete uplatiti ski pass koji će obuhvatiti skijanje u Sloveniji, Italiji i Austriji.

Printskrin/youtube/ Starkation
 

Kranjska Gora nudi odlične ski staze, hotele i kvalitetnu domaću hranu, Velika Planina, čest je izbor porodicama sa decom, gde se najmlađi mogu zabavljati i na sankama, Vogel predstavlja raj za ljubitelje sporta na snegu, Rogla nudi različite vidove zabave na sportu, dok Kanin nudi skijanje Iznad 2000 metara nadmorske visine.

Pixabay
 

Ujedno, ovo slovenačko skijalište povezano je sa italijanskim Sella Nevea. Naravno, ako niste ljubitelj ovog sporta, postoje brojne zabavne aktivnosti koje će vas zabaviti tokom boravka u Slovenačkim skijalištima. 

 

Možda najlepši period za posetu ovog dela Evrope i Slovenije jeste upravo u vreme praznika, božićnog vašara i adventa, kada svi gradovi postanu idilično ukrašeni i veseli i spremni na sve, da bi zabavili svoje posetioce. Ako uživate u skijanju, snegu, ukusnoj hrani, mirisu cimeta i novogodišnjoj čaroliji, Slovenija za vreme praznika je prava destinacija za vas. 

Promo/Skijališta Srbije
 

Slovenačka obala nepravedno je zapostavljena od srpskih turista. Koper i Piran, dva autentična stara grada na Jadranskom moru, svojim kaldrmisanim uskim ulicama, šarenim fasdama, venecijanskom arhitekturom i nešto višom temperaturom nego na severu, tokom prazničnih meseci, mogu pružiti jedno totalno nesvakidašnje iskustvo svojim posetiocima.

Profimedia
 

Srednjovekovni trgovi i zgrade, koje će vas podsetiti na italijanske ili francuske mediteranske gradove, ukrašeni su brojnim lampionima, sijalicama, a na gradskim trgovima se održavaju brojne novogodišnje manifestacije. Šarmantni i fotogenični gradovi, posetiocima će pružiti priliku da uživaju u klasičnim novogodišnjim aktivnostima, ali i u mirisu mora, srednjovekovnoj arhitekturi, drugačijoj kulturi življenja.

Pixabay
 

Ako vam nedostaju mediteranski gradovi i njihova arhitektura i energija i priča koju pričaju, kao i miris mora, ako volite novogodišnju atmosferu, ali niste ljubitelji gradskih gužvi tokom praznika, šetnja i kafa u ovim gradovima u Sloveniji, biće pravo uživanje za vas.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike