Zimsko putovanje: Najbolje destinacije za posetu u decembru

02.12.2022

19:32

0

Autor: 24sedam

Od gradova koji su savršeni za beg od hladne evropske zime, do pravih zimskih idila

Zimsko putovanje: Najbolje destinacije za posetu u decembru
Najpopularnije destinacije u decembru - Copyright Profimedia

Ako ste ljubitelj zime i praznika, onda je ovaj period savršen za putovanje u Evropu. S druge strane, ako vas više privlače topliji krajevi, možda je sada idealan trenutak da otputujete u daleku zemlju o kojoj već dugo maštate.

Airbnb je otkrio koje su to destinacije prema potražnji njihovih klijenata najpopularnijie uoči praznika, a rezultati su prilično šaroliki.

Sydnej, Australija

Profimedia
Sidnej

Na samom vrhu ove liste smestio se najmnogoljudniji i najstariji grad u Australiji koji je u poslednje vreme izuzetno popularan među ljubiteljima putovanja. Živahna umetnička i kulturna scena, brojne kultne znamenitosti i predivne plaže samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih se isplati otputovati na drugi kraj sveta. 

Malaga, Španija

Ako si u potrazi za destinacijom koja je malo bliže, Španija je savršen izbor. Malaga je već dugo jedna od najpopularnijih destinacija među onima koji tokom zime žele da pobegnu u toplije krajeve. Prosečna temperatura u decembru u Malagi je oko 17°C, a to je sasvim dovoljno toplo za odlazak na plažu i istraživanje svih znamenitosti koje ovaj grad nudi.

Rovanijemi, Finska

Ovaj grad središte je finske provincije Laponije i poznat je kao dom Deda Mraza pa nas i ne čudi da privlači brojne turiste iz svih krajeva sveta, posebno u vreme praznika. Sneg, sankanje, ulice ukrašene lampicama, miris kuvanog vina... Sve što vam je potrebno za onu pravu zimsku idilu, naći ćete na ovom mestu.

Bangkok, Tajland

Na ovoj listi se našla još jedna popularna destinacija, a reč je o glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku. Ovaj pomalo haotičan grad nudi brojne zanimljivosti i bogatu gastro ponudu, a godišnje ga poseti oko 40 miliona turista. Uz temperaturu iznad 30°C, Bangkok je savršen izbor za sve koji traže beg od hladne evropske zime. Uostalom, Božić proveden na plaži i ne zvuči tako loše.

Oslo, Norveška

Pixabay
Norveška

Još jedna super destinacija za sve ljubitelje zime i zimskih radosti je i norveški glavni grad koji osvaja zadivljujućom arhitekturom, ali i prirodnim fenomenima kao što su fjordovi od kojih zastaje dah.

Stokholm, Švedska

Kao i brojni drugi skandinavski gradovi, Stokholm se tokom decembra pretvara u pravu zimsku bajku. Temperature su uglavnom ispod nule zato svakako ponesite puno tople odeće i prepustite se uživanju u zimskoj čaroliji.

Kankun, Meksiko

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cancun (@visitcancun)

 

Poslednja, ali ne i manje lepa destinacija koja se našla na ovom popisu je meksički grad Kankun koji se nalazi na poluostrvu Jukatanu i popularno je turističko mesto. Blagih 28 °C tokom celog decembra omogućava da se po ceo dan uživa na suncu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike