Ovo je jedan od najlepših vojvođanskih gradova

11.08.2022

18:35

0

Autor: M. J.

Predivna gradska atmosfera i brojni sadržaji uticali su na to da grad postane vrlo atraktivna turistička destinacija

Ovo je jedan od najlepših vojvođanskih gradova
profimedia-0393855791 - Copyright Profimedia

Sombor predstavlja jedan od najlepših vojvođanskih gradova, prostor koji čuva i neguje važna kulturno-istorijska obeležja i sećanje na velike ljude koji su u gradu živeli i stvarali.

Profimedia
 

Manifestacije u Somboru

Somborske dramske večeri- Ova manifestacija održava se tradicionalno svake prve polovine meseca juna. Reč je o svojevrsnoj smotri koja slavi glumu, lep govor i recitovanje. Dramske večeri okupljaju amaterska dramska društva i daju im šansu da pokažu sve svoje talente. 

Profimedia
 

Somborski pozorišni maraton-  Još jedna manifestacija iz sveta glume i koja se, takođe, održava u junu. Reč je zanimljivom i edukativnom, pozorišnom maratonu. Ova manifestacija započela je svoju tradiciju još 1993.godine. Tokom tri dana i tri noći, nadovezuju se predstave somborskog i gostujućih pozorišta, kao i studentske produkcije. 


Eco music festival Regeneracija Dunava- Za sve ljubitelje reggae muzike i ekologije tu je ovaj muzički festival, koji nosi snažnu poruku. Manifestacija se ponosi nizom edukativnih sadržaja koji za cilj imaju podizanje svesti o značaju Dunava, a sve to uz pratnju koncerata reggae bendova. Eko-rekreativni centra Sombora domaćin je ovog festivala.

Profimedia
 

Ulica starih zanata- Ova manifestacija promoviše zanate koji su itekako neophodni i korisni, ali danas nažalost sve više zaboravljeni. U samom srcu Sombora u mesecu junu izloženi su i spremni za prodaju predmeti, ali i niz drugih usluga, proizvoda i izuma koje domaće zanatlije pormovišu. 


Somborski književni festival- U maju mesecu održava se se ova lepa manifestacija koja promoviše srpsku književnost i pisanu reč. Pored toga, ovde se predstavljaju po prvi put i savremeni tokovi domaće književnosti i diskutuje se o tome kakav je danas odnos književnosti i sveta, društva i filma.

Profimedia
 

Somborske muzičke svečanosti - Idealna manifestacija za ljubitelje klasične muzike. Tokom aprila Kulturni centar Laza Kostić iz Sombora priređuje svojim sugrađanima koncerte klasične muzike.


Dan Laze Kostića - Na trgu Svetog Đorđa smeštena je Lazina klupa, i ona svakoga juna dočekuje književnu manifestaciju Dan Laze Kostića. Pesma Santa Maria della Salute bila je glavna inspiracija za pokretanje ove jedinstvene manifestacije. 

Sombor se nalazi u Vojvodini i pripada Zapadno-bačkom okrugu. Samim tim, Sombor je jedan od gradova koji su veoma dobro povezani sa velikom većinom gradova Srbije. Udaljenost Sombora od Beograda 215 km, dok je od Novog sada udaljen tačno 100 km.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike