Ovaj park je osmo svetsko čudo

25.07.2022

13:11

0

Autor: M. J.

Ovu titulu je Torres del Paine poneo je u ozbiljnoj konkurenciji od 300 različitih destinacija

Ovaj park je osmo svetsko čudo
Screenshot_181 - Copyright Printskrin/youtube Words Like Fire

Igra prirode i Bogova je ovde posebno izražena, a surovi krajolik deluje nestvarno, kao da nije sa ove planete.

Torres del Paine je osmo svetsko čudo, najveći i najposećeniji park prirode u Čileu. On se nalazi na krajnjem jugu zemlje, na takozvanoj Ruti koja vodi do kraja sveta.

Printskrin/youtube Words Like Fire
 

Ovaj nacionalni park definišu izuzetno visoke i oštre planine. One gordo okružuju krajolik u kom čuvaju lednjake, jezera i reke. Nalazi se u regiji poznatoj po surovim vremenskim prilikama, čuvenoj Patagoniji. Interesantno je navesti da u ovom delu zemlje dan izuzetno dugo traje, čak 17 sati, pa imate priliku da zaista dugo uživate u prirodi.

Printskrin/youtube Words Like Fire
 

Najpoznatiji deo parka čini planinski masiv sa tri oštva vrha. Svaki vrh ima svoje ime, to su Torres d’Agostini, Torres Central i Torres Monzino. Oni se uzdižu 2.500 metara iznad nivoa mora, i po njim je ceo park i dobio ime. Torres del Paine u prevodu znači plavi stubovi, takvu boju od neba i jezera dobiju kad se gledaju izdaleka.

Park zauzima površinu od oko 300.000 hektara prave divljine za istraživanje. On predstavlja raj na zemlji za ljubitelje prirode, posebno jer nema izražene turističke aktivnosti.

Printskrin/youtube Words Like Fire
 

Patagonija nije jeftina destinacija, a Torres del Paine nije ništa drugačiji. Nacionalni park je udaljeno mesto koje podrazumeva kompleksnu logistiku za turizam. Međutim, boravak u Torres del Paine-u nikada nije bio tako pristupačan, naročito u poslednjih nekoliko godina, iako se nalazi na samom kraju sveta. Danas je priroda na ceni, naročito divlja i udaljena, daleko od bilo kakvih tragova civilizacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike