Ostrvo večitog proleća, poseduje i nacionalni park koji je najposećenji u Evropi

30.06.2022

14:11

0

Autor: M. J.

Izgubićete se u lepotama prirode i uživati u dugim peščanim plažama

Ostrvo večitog proleća,  poseduje i nacionalni park koji je najposećenji u Evropi
profimedia-0108682772 - Copyright Profimedia

Savršene plaže, idealna klima, uzbudljiv zabavni program, samo je mali deo onoga na šta posebno obratite pažnju kada planirate letovanje.Tenerife nude mnogo više, a da bi se u isto uverili, neka  ovo ostrvo bude vaša sledeća destinacija.

Profimedia
 

Kanarsko ostrvo koje zovu zemljom vulkana, parkova i večitog proleća odlikuje ubedljivo najbolja klima - prosečna temperatura tokom zimskih meseci je 22 stepena, a leta su blaga što je jedan od razloga zašto kažu da ovde vlada “večito proleće".

Profimedia
 

Zaštitni znak ostrva predstavlja “zmajevo drvo”, čudo prirode koje postoji više od tri hiljade godina i koji je posebna atrakcija ovog vulkanskog ostrva, kao i nacionalni park Teide koji važi za najposećeniji park u Evropi i koji je pod UNESCO zaštitom.

Profimedia
 

Tenerife nisu samo idealna klima i duge plaže, ovo ostrvo vam nudi najrazličitije prilike za uživanje. Izgubite se u lepotama prirode, opustite se na plaži, popnite na najviši vrh Španije, šetajte kroz stari grad, provedite se sa celom porodicom u zabavnom parku.

Profimedia
 

Jedno je sigurno: beskrajni izbor aktivnosti i rajska lepota ovog Kanarskog ostrva neće vas ostaviti ravnodušnim. U prilog ovome govori i informacija da Tenerifima nisu odoleli ni režiseri filmova Ratovi zvezda i Borba Titana koji su mnoge scene snimali na ovom ostrvu.

Profimedia
 

Zabavu za celu porodicu pronaći ćete svuda, nakon obilaska vulkanskog  nacionalnog parka produžite do Siama - najvećeg vodenog parka u Evropi u kojem možete uživati u spustovima sa 28 metara koje okružuje tropska bujna vegetacija. U ovom parku koji je izgrađen u tajlandskom stilu možete uživati u autentičnim specijalitetima i pogledu na veličanstvenu arhitekturu.

Profimedia
 

Ukoliko planirate da u obilazak krenete u sopstvenoj organizaciji, možete na ostrvu iznajmiti  automobil. Kada je reč o najlepšim plažama ovog ostrva, mirno utočište pronaći ćete na plaži Playa Tejita i Las Teresitas koje se ubrajaju u top 10 najlepših ovog ostrva.

Profimedia
 

Smeštena nedaleko od Santa Kruza, u blizini plaže Las Teresitas nalazi se selo San Andres u kojem možete uživati u autentičnim ribljim specijalitetima tipičnim za ovo ostrvo. Uživajte u svim čarima Tenerifa, od prirodnih lepota preko zabavnog sadržaja, ovo ostrvo ispunjava i najzahtevnije želje.

Profimedia
 

Ako volite dobar provod, možete da odete u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnogo klubova, restorana i prodavnica. Ako želite miran odmor, možete da odete u obližnje mirno selo Los Kristijanos.

Profimedia
 

Puerto de la Kruz je najverovatnije i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama drveća. Možete uživati u starom gradu, ali i u botaničkoj bašti koja okuplja veliki broj turista.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike