Destinacija više nije bitna: Putovanja „bilo gde“ postaju novi trend

24.05.2022

09:30

0

Povratak spontanosti

Destinacija više nije bitna: Putovanja „bilo gde“ postaju novi trend
globe-trotter-gef5d94733_1920 - Copyright Pixabay

U momentu kada se turistička industrija trudi više no ikada da odgovori na najrazličitije zahteve putnika, pojavio se sasvim novi trend, popularno nazvan „putovanje bilo gde“.

Naime, ove nedelje, Airbnb je objavio ono što naplaćuje kao „najveću promenu decenije“, uz dodatak filtera kako bi putnici mogli da pretražuju „kuće na drveću“ ili „zamkove“, bez obzira na lokaciju.

Profimedia
 

Došlo se do zaključka da putnicima posle dugog perioda izolacije i nemogućnosti putovanja više nije na prvom mestu destinacija, već putovanje samo po sebi, ma gde bilo. Shodno tome, termin „svuda“ se sve češće pojavljuje kao termin za pretragu među putnicima.

U međuvremenu, pojavila se i sasvim nova opcija „bilo gde“ kao odredište za pretragu, gde putnici samo treba da unesu svoje polazne tačke.

Profimedia
 

Lako je shvatiti zašto je „putovanje bilo gde“ postalo popularno 2022. Putnici su izdržali dve godine zatvaranja i zabrana, te je tako „bilo gde osim dnevne sobe“ izgledalo kao egzotična, uzbudljiva destinacija.

 - „Iskreno, osećam se kao da sam zaboravila kako da izaberem letnji odmor, jer se čini da nismo baš imali mnogo izbora u poslednje dve godine“, kaže Julija, 35-godišnja doktorka sa dvoje dece mlađe od pet godina.

Profimedia
 

 - „Pre nekoliko godina mi je zaista bilo stalo da stignem do popularnih destinacija, ali poslednje dve godine samo očajnički želim da odvedem decu bilo gde gde mogu da trče po plaži. Sada kada ponovo imamo opcije, teško je znati odakle početi."

Spontanost je zaista nešto što je nedostajalo tokom pandemije, i neosporno je da impulsivne odluke o putovanju mogu dovesti do avantura koje obogaćuju život.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike