Najromantičnije destinacije za provod sa voljenom osobom

21.05.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Uživaćete u romantičnim šetnjama

Najromantičnije destinacije za provod sa voljenom osobom
Budimpešta - Copyright Pixabay

Glava vam je puna romantičnih pesama i tražite romantični beg..Otkrivamo najbolje romantične destinacije, gde ćete uživati sa voljenom osobom, a nisu daleko od naše zemlje.

Pixabay
 

Plovdiv Bugarska

Plovdiv je prelep grad, pa ne čudi što su mnoga mesta pod brdima posebno pogodna za romantična iskustva. Nema ništa loše u klasičnom izlasku za večeru u restoranu, u Plovdivu ima mnogo opcija, ali ako želite da impresionirate partnera zanimljivim izborom za izlazak, posetite sledeća romantična mesta u drevnom gradu: Tri brda. Prošetajte živopisnim ulicama arhitektonsko-istorijskog rezervata Antički Plovdiv, koji je kulturni fenomen formiran poslednjih 8000 godina. Romantična šetnja pored prelepih revitalnih kuća u Starom gradu odvešće vas u neko drugo vreme. Piće na jednom od tri brda je odličan završetak ovog divnog iskustva.

Pixabay
 

Plovdiv nudi i svoj Veslački kanal, koji nije samo najveći sportski objekat te vrste na Balkanu, već je i simbolično mesto za zaljubljene parove. Ako pitate Plovdivljane gde se kriju u vrelim letnjim večerima ili gde najradije „zaključaju” svoju ljubav, odmah će vam reći da je to Veslački most – most sa katancima, gde su svedoci najromantičnijeg izlazaka i zalazaka sunca. Kapana je još jedno omiljeno mesto okupljanja. Istorijski okrug je poslednjih godina doživeo pravi preporod i ponovo je oživeo. Mnogi parovi biraju da provode vreme zajedno u prijatnim kafićima, modernim pivarama i barovima ili samo da šetaju kaldrmisanim ulicama i zajedno otkrivaju blago umetničkog okruga.

Pixabay
 

Venecija Italija

Od  vožnje gondolom do  Rivijere u cvatu koja se održava svake godine duž obala reke Brenta, do Festivala Bogorodice Anđela koji se slavi u Caorleu, od Međunarodnog festivala skulptura od peska u Jezolu do Palio of Cavallino, provincija Venecija će vas iznenaditi i zabaviti. Samo treba da joj se prepustite i uživate.

Pixabay
 

Opatija

Šarmantan primorski grad bogate istorije i kulture, ima mnogo fantastičnih lokacija, impresivnih spomenika, uređenih parkova i veličanstvenih vila koje čekaju da budu otkrivene. Ljubav je utkana u samo tkivo Opatije, jer je grad tokom svog razvoja kao turističkog naselja doživeo brojne velike romanse među aristokratama i poznatim gostima.

Pixabay
 

Prelepi opatijski parkovi, skrovite staze, dugačka obalna šetnica i tople večeri obasjane zvezdama pružaju savršeno okruženje za posebne trenutke sa voljenom osobom. Stoga ne čudi što je Opatija više puta proglašavana za jedan od najromantičnijih gradova u Evropi i stekla reputaciju popularne destinacije za venčanja.

Pixabay/12019
 

Budimpešta Mađarska

Sa Budimskim zamkom u pozadini, prvi most mađarske prestonice, sada spomenik, je fascinantan spektakl koji je privukao mnoge turiste u Budimpeštu. Posetioci takođe imaju priliku da prošetaju do vrha tunela koji se nalazi na budimskoj strani, odakle se pruža predivan pogled na Dunav, njegove mostove kao i najlepše delove Pešte.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike