London za 3 dana

13.05.2022

14:11

0

Autor: 24sedam

Evo kako možete maksimalno iskoristiti tri dana na Temzi

London za 3 dana
profimedia-0010674437 - Copyright Profimedia

Vesela stara Engleska, dom drugog najposećenijeg grada na svetu, Londona. Sa toliko istorije i kulture koju možete iskusiti na odličnoj lokaciji kao što je ova,  teško je znati odakle početi, posebno ako radite sa ograničenim vremenom.

Jedan od najlakših načina da maksimalno iskoristite svoju posetu je da kupite London Pass, koji vam omogućava brze opcije i ulazak u mnoge glavne atrakcije koje morate videti. Naravno, mnoge druge znamenitosti i muzeji su besplatni, tako da možete iskusiti mnoge od najvažnijih znamenitosti Londona bez obzira na vaš budžet.

Profimedia
 

Vratite se u prošlost u Britanskom muzeju

Iako morate da platite za specijalne izložbe, Britanski muzej je besplatan za javnost cele nedelje i posebna je poslastica. Uđite u prvi nacionalni javni muzej na svetu i upijajte dva miliona godina istorije dok iskoristite priliku da istražite preko osam miliona artefakata. Nećete moći da se nosite sa svim čudima ovog ogromnog muzeja u jednom danu, pa izaberite nekoliko ključnih oblasti koje zaista ne možete da propustite i fokusirajte svoju posetu na njih.

Profimedia
 

 London Eie

Ovo je savršen način da brzo vidite grad. Trideset minuta posmatraćete London sa 135 metara nadmorske visine. Posebno je divno na zalasku sunca, jer je grad okupan bogatim narandžastim i ružičastim nijansama na horizontu. Ne brinite ni o senzornom preopterećenju u kratkom prostoru, jednostavno se opustite u svojoj kapsuli i uživajte u vožnji. Imajte na umu da ova atrakcija nije uključena u London Pass, pa naručite karte unapred na mreži da biste uštedeli vreme – možete birati između različitih brzih opcija.

Profimedia
 

Gotička Crkva

Vestminsterska opatija je crkva krunisanja kraljevske porodice više od 900 godina, a tamo su sahranjeni članovi kraljevske porodice, poznati pesnici, naučnici, lekari i pisci. Gotička crkva je građevina koja oduzima dah, sa bujnim vrtovima, kamenim manastirima i kutkom naučnika, gde se nalazi grobnica Isaka Njutna. Što se tiče kraljevskih venčanja, ekstravagantna afera koja je bila zajednica princa Vilijama i princeze Kejt održana je naravno i u opatiji.

Profimedia
 

Igrajte Being Roialti u Kensingtonskoj palati

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža i njihova deca žive u Kensingtonskoj palati. Različiti obilasci vam omogućavaju da istražite ovu raskošnu rezidenciju, kao i da obiđete teren. Kada ste napolju, uključite se u britansku tradiciju popodnevnog čaja u kafeu Orangeri. Zamislite samo, dok uživate u prizorima i zvucima palate, možda koračate tamo gde je nekada bila princeza Dajana dok je tamo živela, ili čak kraljica Viktorija, čije je detinjstvo provelo u Kensingtonskoj palati.

Profimedia
 

Bakingemska palata

Najverovatnije nećete videti kraljevske porodice dok ste u Bakingemskoj palati, ali se možete nadati, zar ne? Ikonična palata koja je londonska rezidencija kraljice takođe je dom jedne od poslednjih velikih evropskih kraljevskih kolekcija koja je još uvek netaknuta. Ovo čini eksponate u Kraljičinoj galeriji među najvažnijim i najvećim zbirkama ove vrste u svetu. Obilazak palate može potrajati oko dva sata, tako da ga morate brzo videti prvog ili drugog dana u gradu.
 

Profimedia
 

Prsten Big Ben u Elizabetinoj kuli

Ako slučajno stojite u zvoniku dok Big Ben zvoni, očekujte jedinstvenu vibraciju od glave do pete. Smešten u Elizabetinoj kuli sa satom Big Ben stoji pored Temze i verovatno je najikoničnija slika koja predstavlja London. Elizabetin toranj se nalazi u Domu parlamenta - Vestminsterskoj palati, pa obavezno dobro pogledajte okolo i snimite dosta selfija dok ste tamo.

BONUS VIDEO:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike