Savršeni gradovi za vikend putovanja: Avantura kojoj nećete odoleti u srcu Evrope!

07.05.2022

12:20

0

Grad ljubavi zauzima posebno mesto

Savršeni gradovi za vikend putovanja: Avantura kojoj nećete odoleti u srcu Evrope!
travel-gcf717ac35_1280 - Copyright Pixabay

Svet je pun neverovatnih gradova koji samo čekaju da budu istraženi. 

Ne postoji ništa lepše od lutanja novim gradom u potpuno nepoznatoj zemlji gde možete bar na nekoliko dana uroniti u lokalnu kulturu.

Pariz

Pixabay
 

Grad ljubavi zauzima posebno mesto. Uživajte u vikendu u stilu Emili u Parizu tako što ćete započeti dan sa kafom dok sedite na terasi pariskog kafića. Zatim posetite neke od vrhunskih pariskih umetničkih galerija i muzeja, od Centra Pompidu do kultnog Luvra. Provedite veče degustirajući sir i pijuckajući dobro vino, ili možda krenite na krstarenje Senom noću da biste videli kako Ajfelova kula svetluca. Zar ne zvuči sve ovo sanjivo?

Rim

Profimedia
 

Italija je legendarna zemlja pice i testenina i razumljivo je zašto bi se jedan italijanski grad našao visoko na ovoj listi. Rim je dom obilja istorijskih znamenitosti i zapanjujućih arhitektonskih dela, uključujući Koloseum, Španske stepenice i Fontanu di Trevi.

Malaga

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by My Malaga (@mymalaga)

 

Sa odličnim vremenom tokom cele godine i visokim letnjim temperaturama, Malaga je omiljena destinacija za one koji traže sunce i predstavlja oličenje andaluzijskog načina života koji nudi niz divnih kafića, restorana i barova za otkrivanje. Ljubitelji umetnosti uživaće u izletu u Pikasov muzej, gde mogu da se upuste u istoriju umetnika rođenog u Malagi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike