Horoskop presuđuje pri zapošljavanju: Za Blizance i Strelčeve nije rad u kancelariji, a Lavovi i Device su idealni za timski rad

16.10.2021

17:00

0

Vaša profesionalna biografija ne mora biti presudna prilikom konkursa za radno mesto – možda presudi vaša natalna karta

Horoskop presuđuje pri zapošljavanju: Za Blizance i Strelčeve nije rad u kancelariji, a Lavovi i Device su idealni za timski rad
profimedia-0584385534 - Copyright Profimedia

Prema istraživanju koje je rađeno u Rusiji, svaki šesti poslodavac „baci pogled“ na horoskopski znak prilikom izbora kandidata. Zapravo astrologija je postala novo oruđe u borbi za regrutovanje najboljih kandidata.

Velike kompanije u Indiji i Kini, kao i na drugim tržištima, često koriste usluge astrologa prilikom zapošljavanja. Neki su otišli i korak dalje pa konsultuju i kineski horoskop, numerologiju i tarot karte. U Evropi je stvar malo drugačija a često to dođe i do suda.

Pre nekoliko godina, osiguravajuće društvo u Salzburgu u Austriji objavilo je oglas za zapošljavanje. Oni su tražili profesionalce iz oblasti prodaje i upravljanja a u samom oglasu je precizirano da kandidati moraju biti stariji od 20 godina i da su rođeni u znaku Jarca, Bika, Vodolije, Ovna i Lava.

Profimedia
 

Naravno, ovaj oglas u Indiji ne bi bio ni primećen a u Austriji je izazvao gnev i proteste. Kompanija je pojasnila da je ova odluka zasnovana na statističkim istraživanjima, a ne na praznoverju. Dokazalo se da najbolji radnici kompanije u celoj zemlji pripadaju ovim znakovima.

Austrijske vlasti su konačno presudile u korist kompanije i objavile da nije bila u pitanju nikakva diskriminacija prema postojećim zakonima o polu, starosti, rasnoj i drugoj jednakosti.

Ali to nije bio jedini slučaj. Nekoliko godina kasnije jedna dama se žalila jer nije dobila posao zbog svog horoskopskog znaka. Kineska kompanije je odbila da je zaposli jer je rođena u znaku Lava a oni traže isključivo osobe u znaku Vage, Blizanca ili Vodolije. I kompanija ne može biti tužena jer ne postoji zakon protiv horoskopske diskriminacije.

Profimedia
 

Sada je dosta drugačije. Zapravo, postoje profesionalne astrološke kompanije koje pružaju ove usluge. U nekim slučajevima se čak detaljno analizira natalna karta potencijalnog kandidata kako bi se otkrilo u kojoj je fazi i da li će moći da da svoj maksimum. Uz to se analizira u kom sektoru i sa kojih horoskopskim znakovima bi ostvario najbolje rezultate.

Prema tim astrološkim stereotipima, za Blizance i Strelčeve nije rad u kancelariji, Vodolije i Ribe donose ludu kreativnost a Lav i Device su idealni za timski posao i posebno im leže marketing i prodaja. Bikovi se dobro slažu sa svim znakovima i oni su radnici koji mirno rade svoj posao.

Ironija je da kompanije pokušavaju da ne diskriminišu na osnovu pola, starosti ili religije ali diskriminišu na osnovu horoskopskog znaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike