Nedeljni horoskop od 9. do 15. maja: Pripazite kome i u šta verujete

08.05.2022

19:30

0

Ovo je sedmica u kojoj će planeta Jupiter promeniti znak. Iz znaka Riba ući će u znak Ovna i započeti svoj novi dvanaestogodišnji ciklus

Nedeljni horoskop od 9. do 15. maja: Pripazite kome i u šta verujete
Copyright Pixabay

Ovu promenu će najviše osetiti Strelčevi i Ribe. 

Ponedeljak 

počinjemo sa dva izazovna aspekta Meseca prema Suncu i Saturnu, koji govore da ćemo se morati pripagođavati nekim situacijama koje će nas ograničavati i sputavati ostvarenje ciljeva. Naći ćete se u situacijama ili odnosima u kojima nećete biti potpuno zadovoljni. Jedan deo će biti ispunjen, ali će vam nedostajati jedan drugi, isto tako važan deo.

Moraćete praviti kompromise koji će zbog naglašene emotivnosti biti teže ostvarivi. Lako možete upasti u stanje haosa. Ono što vas može držati u balansu jeste poštovanje svoje rutine i tačne satnice, kao i mirno funkcionisanje. Ovog dana je i Merkur stacionaran jer se sprema za svoj retrogradni hod, što dodatno pogoršava situacije. 

Pixabay
 

Utorak

Od utorka Merkur kreće retrogradno na tri nedelje, što će najviše uticati na Blizance i Device, ali i ostale, usporavajući kretanje i otežavajući komunikaciju. Savetuje se poseban oprez u saobraćaju kao i prilikom važnih dogovora i razgovora. Pazite šta potpisujete. Budite oprezniji sa ličnim dokumentima. Ne savetuje se donošenje važnih odluka niti kupovina, posebno tehnike, telefona i automobila. Razumevanje posebno teško ide ovog dana pa se čuvajte nesporazuma i svađa. 

Sreda

U sredu Jupiter menja znak, i ulazi u znak Ovna, što će najviše uticati na osobe u znaku ili podznaku Strelca i Ribe. Ovo će doneti promene u vezi obrazovanja, zakona, putovanja, viznog režima, kao i prilika za razvoj i napredak. Veoma je povoljno ulaganje u neke potpuno nove projekte, za odlazak u inostranstvo, usavršavanje, obrazovanje i dobijanje licenci i diploma. Ovog dana je jako naglašen perfekcionizam, te se uzdržavajte od preterane kritike i cepidlačenja.

Mozete osećati konflikt između racia i emocija, kao i između intuicije i informacija koje budu stizale do vas. Konflikt nastupa ako budete insistirali na nekim svojim ubeđenjima. Takođe, neko vas može uveravati u istinitost svojih reči, iako one mogu biti veoma daleko od prave istine. Pripazite kome ili u šta verujete. 

Pixabay
 

Četvrtak

U četvrtak Mesec ulazi u znak Vage što će staviti akcenat na odnose i partnerstva tokom naredna dva i po dana. Možete imati veoma konstruktivne razgovore i pregovore o vašem odnosu bilo da je u pitanju emotivni ili poslovni. Preterani entuzijazam i optimizam može vas navesti da situacije posmatrate kroz ružičaste naočare i da pravite kompromis tamo gde ga ne bi trebalo praviti. Budite realni, posmatrajte situaciju na dugoročne staze. 

Petak

Petak rezervišite za uživanje i odmor. Ugodite sebi. Kreirajte takav dan koji će stimulisati hedonizam i lepotu. Imate veću želju za emotivnim partnerstvom, i spremniji ste da se potrudite da privučete pažnju. Lepota i estetika vam posebno znači ovog dana. Prija vam društvo, elegancija i harmonija u okruženju. Ipak, može se javiti izvesno nezadovoljstvo, posebno ako nešto od ovoga nemate ili ne možete da priuštite sebi. Učinite barem neke male stvari za sebe. Inspirišite sebe i svoje okruženje lepotom i stvaranjem balansa u odnosima. Lako se može ulaziti u neku vratu preterivanja, ili u trošenju novca, u jelu, nezadovoljstvu ili pasivnosti. 

Pixabay
 

Subota

U subotu imamo situacije koje nas suočavaju kroz sukob starog i novog i potrebe da se stvari bitno promene. Iako je promena naglašena kao neminovnost, izvesna vezanost za stvari i ljude donosi strah i otpor prema novonastalim situacijama. Potrebno je otpustiti neke stare obrasce i strahove, posebno strah od napuštanja i nemaštine. Događaće se situacije koje će u vama izazivati strah jer ste previše vezani za svoje naviknute i poznate navike i odnose iako znate da oni nisu dobri za vas. Osvestite ovo i pokrenite barem jednu promenu. Više razmišljate o novcu.

Nedelja

Nedelju završavamo aspektima Sunca prema Saturnu i Neptunu. Neko ko je vama veoma važan i predstavlja izvesni autoritet može biti aktiviran ovog dana. To može biti otac, muž ili nadređeni. Možete imati sukob sa nekim tog opisa ili biti svedok poteškoća nekoj takvoj osobi u vašem životu. Ovaj aspekt donosi pad volje ali i imuniteta.

Prisutno je dosta frustracija i ovraničavajućih okolnosti koje će vas nervirati. Tvrdoglavost vas može skupo koštati. Nemojte se po svaku cenu držati nekoga ili nečega što nije dobro za vas. Dan je turbulentan i donosi dosta promena i neočekivanih situacija. Osećate umor, iscrpljenost i kao da vas okolnosti sputavaju. Pokušajte da ovog dana napravite neke promene i izađete iz uobičajene šeme ponašanja i rutine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike