Kad je čuveni Edi Grant „otkinuo" na Slađanu Milošević, zamrzeo je Boru Čorbu: Estradni menadžer dan-danas pamti sve detalje

26.03.2024

14:00

0

Ostao je bez reči čim je ugledao umetnicu...

Kad je čuveni Edi Grant „otkinuo" na Slađanu Milošević, zamrzeo je Boru Čorbu: Estradni menadžer dan-danas pamti sve detalje
Slađana Milošević - Copyright Stefan Tomasevic/ATAImages

Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini u Zemunskoj bolnici, za medije je potvrdila njena prijateljica Biljana Petrović. Datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Osim po brojnim pesmama, Slađana će biti upamćena i žena koja je malo koga ostavljala ravnodušnim i svojim izgledom, te stajlingom.

Slađana Milošević, Antonio Ahel/ATA Images
 

Nekada najveća rege zvezda, Edi Grent, svojevremeno je bio ludo zaljubljen u Slađanu Milošević. Ovu informaciju je sa medijima podelio bivši suprug Lepe Lukić i estradni menadžer, Vladimir Perović, koji je 1985. godine bio među organizatorima koncerta jedne od najvećih pop zvezda u beogradskoj hali „Pionir". Glavni za dovođenje Granta, sa druge strane, bio je Radomir Krkić, u to vreme inače direktor „Jugodiska", koji je objavljivao Edijeve ploče u Jugoslaviji.

Zanemeo je od njene neobične lepote

Edi Grant, Profimedia
 

- Bio sam suorganizator Edijevog koncerta u hali „Pionir". On je zbog Slađane ostao pet dana duže u našoj zemlji. Nas dvoje smo se tada družili, ona je bila velika zvezda, mlada, atraktivna, lepa, imala je oko dvadeset i nešto godina. Uoči koncerta kažem ja njoj da idemo zajedno na taj spektakl. Naravno, pristala je. Stigli smo kod hale i došli do bekstejdža. Ona obukla mrežaste čarape, drikere, cela hala, kad ju je videla, okrenula se za njom. Stajali smo sa strane i Edi, kad je video Slađanu, zanemeo je od njene neobične lepote. Ona govori perfektno engleski, a Edi se debelo zatreskao u nju - prisećao se jednom prilikom Perović, pisao je „Kurir", a on je potom nastavio o tome kako hit „Amsterdam" nastao pošto je Edi tada produžio svoj boravak u Beogradu.

Tužba?

- Jedno veče je Edi došao u „Dugu", a tada su sa mnom bili Bora Đorđević i Oliver Mandić. Upoznali su se sa Edijem, Bora i on su se na prvu „skapirali". Đorđević mu kaže da ima jednu novu pesmu, ali da je nije završio. Uspeli smo da ga nagovorimo da presluša pa smo otišli u studio. Posluša Edi tu pesmu i kaže: „Ne tako, nego ovako." Tonac usnimi kako pevaju i Bora objavi to na svojoj ploči. Nastao je pravi haos. Kad je izašla ploča, Edijevi menadžeri iz Amerike su tužili. Morali su da povuku ploču - objasnio je bio Vlada.

Vladimir Perović, Printscreen ,,Goli život"
 

- Znate šta to znači... Grant je otpevao celu strofu, tada nisu kod nas bila autorska prava kao u Americi. Tada je to bio neverovatan uspeh. Ne znam koliko je PGP platio odštetu i kako su to ispeglali, to je davno bilo - zaključio je Perović za pomenute medije.

Edi Grant se, inače, u Beogradu obreo i u junu 2013. godine kao veliki ljubitelj fudbalskog kluba Partizan. Tada, bio je njihov gost i tom prilikom dobio crno-beli dres s brojem 10 i svojim imenom na njemu. Ispričao je da je ljubav prema Partizanu bila na prvi pogled, ali Slađanu, kao i Čorbu, nije pominjao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike