Nekada je bilo sinovi palih boraca, a danas sinovi palih kriminalaca: Šta rade deca najpoznatijih ubijenih krimosa u Srbiji?

24.10.2021

18:45

0

Autor: D.A.

Veliki broj sinova ubijenih kriminalaca krenuo je stopama svojih očeva

Nekada je bilo sinovi palih boraca, a danas sinovi palih kriminalaca: Šta rade deca najpoznatijih ubijenih krimosa u Srbiji?
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Sinovi poznatih beogradskih kriminalaca uglavnom krenu putem svojih očeva ili se makar nađu u žiži javnosti. Eksponiranje na ovaj ili onaj način, slučajno ili namerno, nije izostalo kod naslednika "žestokih momaka", pa među njima možemo naći one koji samo žele da ožive lik i delo oca, one koji potežu oružje, koji su žrtve obračuna i koji ne mogu da se otresu senke poznatih roditelja.

Veljko Ražnatović 

Sin Željka Ražnatovića Arkana i pevačice Svetlane Cece Ražnatović svakako je jedan od najpopularnijih naslednika u Srbiji. Slavna majka i slavni otac doneli su popularnost i Veljku, ali i njegovoj sestri. Srećom, Veljko je našao drugačiji put kojim će da krene od svog oca i profesionalno se bavi boksom.

Mirko Šijan

Sin Zorana Šijana i pevačice Goce Božinovske ipak nije u tolikoj meri odoleo "čarima" kriminala. Mlađi Šijan je privođen zbog tuča, posedovanja kokaina, bahate vožnje, ali i izazivanja udesa.

Sa druge strane, drugi Šijanov sin, Vukašin, priveden je 2019. godine zbog pucnjave na Novom Beogradu, koja je izbila zbog reda oko šiš ćevapa, ali i učestvovanja u pucnjavi u julu ove godine u kojoj su on i njegov prijatelj upucali muškarca.

Zoran Uskoković

Sin Zorana Uskokovića Skoleta, koga je "zemunski" klan ubio u sačekuši 2000. godine, ubijen je u januaru ove godine. Mlađi Uskoković se nije eksponirao, a nije poznato ni da se bavio bilo kakvim kriminalnim radnjama. U medijima se spekulisalo da je ubijen zbog krvne osvete, ali ovi navodi nikada nisu potvrđeni.

Ljubomir Lainović

Sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog je definitivno pošao očevim stopama i, kako se sumnja, učestvovao je u likvidaciji vođa „škaljarskog klana“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Lainović je nakon ovog zločina nestao sa radara i vodi se kao nestao, a navodno je njegov nestanak prijavljen i policiji.

Inače, mlađem Lainoviću se pred Višim sudom u Beogradu sudilo za učestvovanje u ubistvu Petra Arsića (38) u februaru 2018. na Vidikovcu, ali je oslobođen optužbi.

Boško Buha

Sin prvog svedoka-saradnika u postupcima protiv „zemunskog klana“ Ljubiše Buhe Čumeta u više navrata je dolazio u žižu javnosti zbog incidenata u kojima se zaticao. Za njim je početkom 2019. godine bila raspisana poternica zbog incidenta u saobraćaju u centru Beograda. On je tada vozilom zakačio automobil policajca S. Š., nakon čega mu je pretio kalašnjikovim.

Ipak, poternica je iz nepoznatih razloga povučena. On je i februara prošle godine priveden jer je na silu uzeo novac od mladića u Surčinu. Boško je zbog ovog krivičnog dela osuđen na tri meseca kućnog pritvora.

Andrija Šljukić

Sin vođe “zvezdarskog klana” Sredoja Šljukića Šljuke, koji je ubijen 2002., uhapšen je maja 2019. godine zbog sumnje da je mesec dana ranije sa prijateljem provalio u kuću žene (79) u Kaluđerici i mučio nju i njenu ćerku.

Oni su im, navodno, tom prilikom oteli nešto više od 30.000 dinara. Ipak ovo je čudno za Šljukinog naslednika jer je on nagrađivani sportista, koji je čak predstavljao našu zemlju veslajući na Olimpijskim igrama u Riju.

Nemanja Milenković

Sin Dejana Milenkovića Bagzija, svedoka-saradnika u procesima koji su se vodili protiv pripadnika „zemunskog klana“ nije opasan poput svog oca, ali svakako je poznat javnosti zbog incidenta koji ga je "proslavio". On je 2017. uhapšen zbog sumnje da je potezao “hekler”.

On je priveden nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kom se vidi kako grupa momaka, među kojima ima i nekih očigledno maloletnih osoba, hoda šumom, peva, a jedan od njih zatim puca iz automata. 

Aleksandar Mandić

Sin pokojnog Milenka Mandića Mande, koji je 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental" ubijen sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Draganom Garićem, nije se eksponirao u svetu kriminala, ali je verno održavao sliku svoga oca i govorio za medije o njemu.

Aleksandar je jednom prilikom i otkrio da je dobijao pretnje posle zločina, i to od ljudi za koje se sumnjalo da su organizovali pomenuto trostruko ubistvo.

Mihajlo Opačić

Sin ubijenog šefa "veterničkog klana" Nenada Opačića, imao je incident još kao sedamnaestogodišnjak koji je zbog povreda zadobijenih u pucnjavi, u noćnom klubu u Novom Sadu, završio u bolnici boreći se za život.

Na njega je tada pucao policajac Alen A. koji je tada imao 20 godina i ranio njega, ali i dvojicu njegovih drugova. Pucnjava je izbila nakon svađe u klubu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike