Okončana drama oko dečaka koji je preživeo pad žičare: Vraća se u Italiju!

25.10.2021

17:58

0

Autor: A. S.

U nesreći koja se dogodila krajem maja, poginulo je 14 osoba, a jedini preživeli je upravo mali Ejtan

Okončana drama oko dečaka koji je preživeo pad žičare: Vraća se u Italiju!
Copyright Profimedia

Izraelski sud danas je naložio da se šestogodišnji dečak koji je preživeo pad žičare u Italiji vrati rođacima u Italiji, koji su bili uvučeni u ogorčenu borbu za starateljstvo sa članovima dečakove porodice u Izraelu.


Sud je naložio dečaku Ejtan Biranu da se vrati u "mesto svog uobičajenog boravka, a to je Italija", a njegovom dedi, koji ga je doveo u Izrael protivno željama članova njegove porodice u Italiji, da plati oko 20.000 dolara troškova i advokatske takse, preneo je AP.

Biranovi roditelji i mlađa sestra bili su među 14 žrtava nesreće koje se dogodila u maju kada je žičara udarila u planinu na severu Italije.

Biranovi rođaci po ocu tvrde da je dečak odveden bez njihovog znanja i da su podneli tužbu u Italiji tražeći da se on vrati.

Dečakov deda Šmulik Peleg, branio je svoju odluku da odvede dete tvrdeći da je to u najboljem interesu dečaka i odvezao je Birana u Švajcarsku bez znanja ostalih rođaka pre nego što ga je poveo sa sobom nazad u Izrael.

Itan i njegovi roditelji su živeli u Italiji u vreme nesreće, a nakon što je dečak pušten iz torinske bolnice nakon višenedeljnog lečenja, nadležni službenici maloletničkih sudova odlučili su da će dete živeti sa tetkom po ocu, Aijom Biran, u blizini Pavije, na severu Italije.

U današnjoj presudi sudija Iris Iljotović-Segal iz porodičnog suda u Tel Avivu rekla je da je Biranova kuća u Italiji, gde se njegova porodica preselila kada je imao samo mesec dana, zaključivši da je njegovo preseljenje u Izrael bilo nezakonito čime su prekršena starateljska prava njegove tetke.

Sudija je takođe pozvao porodicu da se pomiri, rekavši: „...od najvećeg je značaja da se fokusiramo na zdravstveno i emocionalno stanje maloletnika i da mu pružimo podršku, lečenje i zagrljaj koji su mu potrebni nakon tragedije koja ga pogodila njega i njegovu porodicu.“

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila krajem maja, poginulo je 14 osoba, a jedini preživeli je upravo mali Ejdan. Odgovornost za nesreću se i dalje utvrđuje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike