Demonstracije na ulicama Barselone: Građani zahtevaju oslobađanje Pućdemona (VIDEO)

24.09.2021

13:07

0

Protesti su za sada mirni, a među učesnicima je i nekoliko zagovornika nezavisnosti Katalonije

Demonstracije na ulicama Barselone: Građani zahtevaju oslobađanje Pućdemona (VIDEO)
Tanjug - Copyright Protesti zbog hapšenja Pudždemona; Tanjug

Oko 400 građana Barselone okupilo se danas ispred konzulata Italije u tom gradu, tražeći da se oslobodi bivši katalonski lider Karles Pućdemon, koji je uhapšen na Sardiniji po međunarodnoj poternici Španije.


Učesnici protesta uzvikuju "Pućdemon, naš predsednik", "Nezavisnost", "Sramota", "Živela katalonska republika" i mnoge druge, piše "La Vangvardia".

Kako se navodi, policija je sprečila okupljanja ispred glavnih vrata konzulata i pomerila demonstrante ka sporednim vratima, a obezbeđuje i Vladinu kancelariju koja se nalazi nedaleko odatle.

Protesti su za sada mirni, a među učesnicima je i nekoliko zagovornika nezavisnosti Katalonije, poput predsednice katalonskog parlamenta Laure Boras.

Pućdemon, koji živi u azilu u Briselu, uhapšen je po nalogu španskog Visokog suda nakon što je sleteo na Sardiniju, gde je trebalo da učestvuje na skupu o međunarodnoj promociji katalonske kulture.

Dalje demonstracije zakazane su za večeras u 20 časova u lokalnim savetima, dok će se u nedelju u podne demonstranti okupiti u centru Barselone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike