Otkriven razlog niske stope vakcinacije u Rusiji

25.03.2021

18:59 >> 18:31

0

U Rusiji je do sada vakcinisano više od 6,3 miliona ljudi

Otkriven razlog niske stope vakcinacije u Rusiji
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Nisku stopu vakcinacije protiv koronavirusa u Rusiji, treba pripisati pre umoru povezanom sa pandemijom nego nepoverenju prema ponuđenim vakcinama, izjavio je danas predsednik Ruske akademije nauka (RAS) Aleksandar Sergejev.

– Istina, neki mogu kriviti lobi protiv vakcinacije i upozorenja protiv vakcinacija, ali to nije glavni problem u našoj zemlji. Siguran sam da ne postoji neko nepoverenje prema naučnicima, već kombinacija dva faktora – rekao je on.

Pročitajte još:

On je rekao da je jedno emotivni umor i iluzija da je sve gotovo, u smislu da nema poente vakcinisti se kada je pandemija završena, dok je drugi faktor obična nepažnja – da se svi nadaju da će imati sreće.

Podsetimo, Rusija planira da vakciniše preko 30 miliona svojih državljana protiv koronavirusa do sredine juna, izjavio je ruski ministar zdravstvene zaštite Mihail Muraško.

– Potpisan je sporazum za isporuku 30 miliona doza vakcine Sputnjik V, a biće i dodatnih isporuka EpiVakKorona – rekao je ministar tokom posete Jaroslavlu, gradu na Volgi, prenosi Tas s.

On je rekao da će preko 30 miliona ljudi biti vakcinisano do 15. juna, nakon što doze budu isporučene pre kraja maja.

U Rusiji je do sada vakcinisano više od 6,3 miliona ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike