Sad je zvanično! Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane Volš

31.03.2023

07:06

0

Autor: 24sedam

Velika porota okruga Norfolk i zvanično je optužila Volša za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i nekoliko drugih optužbi, saopštila je kancelarija Javnog tužioca okruga Norfolk

Sad je zvanično! Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane Volš
Copyright Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Poo

Brajan Volš zvanično je optužen za ubistvo supruge Ane Volš, saopštili su kasno sinoć tužioci u ovom slučaju, javljaju američki mediji.

Velika porota okruga Norfolk i zvanično je optužila Volša za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i nekoliko drugih optužbi, saopštila je kancelarija Javnog tužioca okruga Norfolk.

Tužilac Majkl Morisi saopštio je u četvrtak da su protiv Volša (48) iz Kohaseta podignute tri optužnice: za ubistvo njegove supruge, za dovođenje u zabludu policijske istrage/ometanje pravde i za "nepropisno prenošenje ljudskog tela".

- Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu u januaru. Ova optužnica premešta slučaj Višem sudu u Norfolku, gde će mu ponovo biti suđeno u narednim nedeljama. Taj datum još nije određen - rekao je okružni tužilac Morisi.

Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool
 

U optužnici se navodi da Volša terete da je suprugu ubio u porodično domu za Bovu godinu i to dok su deca navodno bila u kući.

Tužioci tvrde da je Brajan ubio Anu, raskomadao njeno telo i delove bacio u kontejnere, kao i da je na Guglu pretraživao načine "na koji se može otarasiti tela".

Ana Volš se još, zvanično, vodi kao nestala, pošto njeno telo još nije pronađeno.

Majka ubijene Ane, Milanka Ljubičić, na jednom ročištu tokom saslušanja kazala je da veruje da Brajan Volš nije počinio nikakav zločin.

- Brajan je nevin i on ne stoji iza svega ovoga za šta ga terete! I dalje duboko verujem da nije kriv i da će se nakon svega moje dete pojaviti, a njega će osloboditi. Želim da verujem da je tako - rekla je Anina majka za medije posle ročišta.

Tvrdi da nije kriv

U svojoj odbrani Volš je naveo da nije kriv, te da je njegova supruga krenula na međunarodni aerodrom Logan u Bostonu da bi letela za Vašington zbog posla, ali nema dokaza da je ušla u avion.

Instagram_anawalshe
 

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-En-a, u istoriji internet pretraga na uređajima Brajana Volša pronađeno je da je tražio "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo".

Volš je tada potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje. Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Volš je od ranije bio u kućnom pritvoru zbog federalne osude koja je uključivala šemu prodaje lažnih slika Endija Vorhola. On se izjasnio krivim za internet prevaru i nezakonite novčane transakcije, izvestio je CBS Boston.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike