Zatvorena jedna od najpopularnijih plaža u Grčkoj: Omiljena destinacija Srba proglašena opasnom!

23.03.2023

10:06

0

Na ovoj plaži 2018. povređeno je sedam osoba

Zatvorena jedna od najpopularnijih plaža u Grčkoj: Omiljena destinacija Srba proglašena opasnom!
Copyright Profimedia

Popularna plaža Navajo na Zakintosu u Grčkoj zatvorena je zbog toga što je nebezbedna, saopštilo je grčko Ministarstvo turizma. 

Inspekcija je prilikom poslednjeg pregleda utvrdila da postoji velika opasnost od odrona na plaži koja je okružena strom liticom.

Navodi se i da je pojačana opasnost od klizišta posledica erozije duž ivice plaže koja se nalazi ispod litice visoke 200 metara i do koje se može doći samo čamcem.

Na ovoj plaži 2018. povređeno je sedam osoba kada je sa litice skliznula velika ploča.

Jedna od najpopularnijih plaža u Grčkoj - Navajo, što znači brodolom, ime je dobila po ostacima teretnog broda koji su tu nađeni i koji su postali zaštitni znak plaže. Brod "Panajotis" se nasukao na plažu u oktobra 1980. godine, a okolnosti brodoloma do danas su ostale nepoznate, iako postoji bezbroj priča o tom događaju.

Prema mnogim pričama, brod iz Jugoslavije, Turske ili Albanije švercovao je duvan, alkohol, a prema nekim navodima i ljude. Brod je ostao nasukan u zalivu tokom jednog od svojih krijumčarskih putovanja. Prema kapetanovoj priči, vraćao se iz albanske luke Drač, a zbog nevremena i kvara nasukao se na plažu u zalivu Navajo.

Kapetan nije otkrio šta je brod prevozio, ali mu je nakon brodoloma sud naložio da o svom trošku ukloni olupinu, što on nije učinio, pa je on ostao na ovoj plaži da mami turiste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike