Podvodne eksplozije detektovane u blizini gasovoda Severni tok! LNR, Hersonska i Zaporoška oblast glasali za priključivanje Rusiji

27.09.2022

21:40

0

Pratite sva dešavanja u Ukrajini uz 24sedam

Podvodne eksplozije detektovane u blizini gasovoda Severni tok! LNR, Hersonska i Zaporoška oblast glasali za priključivanje Rusiji
herson - Copyright Tanjug/AP Photo

Sukob u Ukrajini je ušao u 216. dan. 

Ukrajinske i ruske snage vode teške borbe u različitim delovima Ukrajine, dok se danas privode kraju referendumi u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i oblastima Hersona i Zaporožja, ukrajinskim teritorijama koje nameravaju da se pripoje Rusiji.

Velika Britanija zbog referenduma uvodi sankcije ruskim zvaničnicima. Kremlj saopštava da se kontakti Moskve i Vašingtona o nuklearnom oružju odvijaju sporadično. Putin poručuje da se Zapad prema Rusiji mora odnositi s poštovanjem.

SAD šalju novu vojnu pomoć Ukrajini.

Šta znamo do sada?

U  toku je 216. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

- Putin poručio da je misija Rusije da okonča rat koji Kijev vodi protiv Donbasa i zaštiti sebe

- Rusija u SB UN: Svet na ivici nuklearne katastrofe

- Misija IAEA u Zaporožju

- Velike borbe i provokacije u okolini nuklearke Zaporožje

- Švedska i Finska i zvanično pozvane u NATO

- Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članstvo u EU

- Putin: Era unipolarnog sveta je gotova

- Ponovo se uspostavlja izvoz žitarica iz ukrajinskih luka

- EU razmatra da se zabrani ulazak Rusima na godinu dana

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali na pola puta

23.40 UN poštuju integritet Ukrajine, ne priznaju referendume

Ujedinjene Nacije poštuju teritorijalni integritet Ukrajine i ne mogu da priznaju rezultate referenduma za pripajanje Ruskoj Federaciji Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti, izjavila je danas u Njujorku podsekretar UN za politička i mirovna pitanja Rozmari Di Karlo.

Referendumi su održani usred ratnog sukoba u oblastima pod ruskom kontrolom, izvan ukrajinskih legalnih institucija i zbog toga ne mogu biti smatrani pravim izrazom volje naroda, rekla je Di Karlo na sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini.

Tanjug/AP Photo/John Minchillo
 

Ona je istakla da UN u potpunosti podržavaju suverenitet, jedinstvo, nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama u skladu sa relevantnim rezolucijama svetske organizacije.

23.20 IAEA: Hitno osigurati bezbednost nuklearke u Zaporožju

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi pozvao je danas na hitnu akciju da bi se smanjila pretnja od napada u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju pošto su danas i juče u toj oblasti registrovani novi napadi.

U saopštenju za medije se navodi da je IAEA ove sedmice, posle nekoliko dana primirja, zabeležila nova granatiranja i eksplozije u blizini nuklearke u Zaporožju kada su razbijeni prozori na hali gde se nalazi turbina, preneo je TASS.

Grosi je ponovio da je potrebno hitno uspostaviti bezbedno okruženje oko najveće nuklearke u Evropi da bi se izbegla moguća katastrofa.

22.35 Nebenzja: Ulaskom Donbasa u sastav Rusije zavladaće mir na tom području

Ulazak Donbasa u sastav Rusije doneće stanovnicima tih prostora mir, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici SB UN.

"Referendumi u Donbasu su održani transparentno, uz poštovanje svih izbornih pravila", rekao je on, istakavši da su priče da su stanovnici prisiljavani da izlaze na referendum - propaganda.

AP Photo/Seth Wenig
 

 

Nebenzja je istakao da Zapad pokazuje očigledne vojne standarde kad se govori o referendumu.

Po njegovim rečima, specijalna operacija ne bi bila potrebna da je Zapad naterao Kijev da poštuje ljudska prava.

21.55 - Zelenski tražio bezbednosne garancije za Ukrajinu

Vladimir Zelenski se putem video-linka obratio sednici SB UN, gde je pozvao da se Kijevu pruže kolektivne garancije bezbednosti.

- Ukrajina mora da dobije jasne i pravno obavezujuće garancije kolektivne bezbednosti - rekao je Zelenski u video-obraćanju tokom sednice Saveta bezbednosti.

On je dodao da je „svetu potrebna“ bezbednosna arhitektura koja bi bila u skladu sa globalnom ulogom Ukrajine i pozvao na nastavak vojne i finansijske podrške Kijevu.

Ludovic Marin, Pool via AP
Vladimir Zelenski

21.30 - LNR za priključivanje Rusiji

Nakon prebrojanih 100 biračkih listića na referendumu u LNR, za ulazak republike u sastav Rusije je glasalo 98,42 odsto birača, saopštila je Centralna izborna komisija.

21.08 - Herson rekao „da"

I u Hersonskoj oblasti su prebrojani svi birački listići - 87,05 odsto građana je dalo podršku ulasku oblasti u sastav Rusije.

21.06 - Većina DNR za pristupanje Rusiji

Nakon prebrojanih 31,74 odsto biračkih listića u Donjeckoj Narodnoj Republici, 93,95 odsto je glasalo za ulazak republike u sastav Rusije, saopštila je Centralna izborna komisija.

21.04 - Danska premijerka odbacila mogućnost slučajnosti: Curenje gasovoda Severni tok je „namerna" akcija

Danska premijerka Mete Frederiksen rekla je u utorak da su curenja u gasovodima Severni tok bila „namerna”.

20.56 - Eksplozije u blizini nuklearke Zaporožje

U blizini kanala za dovod vode u sistem za hlađenje Zaporoške nuklearne elektrane dogodile su se dve eksplozije, saopštila je Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA).
Konstrukcije i oprema elektrane nisu oštećeni, ali su polomljena stakla na mašinskoj hali drugog energetskog bloka, saopštili su stručnjaci IAEA.
Ističu da uzrok eksplozija trenutno nije poznat, te da je u toku istraga. Kako se navodi u saopštenju šefa IAEA Rafaela Grosija, Zaporoška nuklearka je ponovo granatirana ove sedmice, zbog čega je neophodno formiranje zone nuklearne bezbednosti i zaštite oko elektrane.

20.45 - Zaporoška oblast glasala za priključivanje Rusiji

AP Photo
 

Nakon obrade 100 odsto biračkih listića na referendumu u Zaporškoj oblasti za ulazak u sastav Rusije glasalo je 93,11 odsto, saopštila je Oblasna izborna komisija.

20.40 - U Harkovu tri eksplozije, delovi grada bez struje

U Harkovu, drugom najvećem ukrajinskom gradu, danas su se čule tri eksplozije, a nestala je i struja, javio je Rojtersov izvor.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov na svom Telegram kanalu napisao je da za sada nema tačnih informacija o žrtvama.

- U nekim delovima grada nema svetla - dodao je on.

Rojters navodi da Ukrajina smatra da je ovde reč o osveti za uspehe na bojnom polju.

20.18 - Stoltenberg: Rusija će snositi teške posledice ako upotrebi nuklearno oružje

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je svaka upotreba nuklearnog oružja neprihvatljiva i da bi, u slučaju da ga Rusija upotrebi, to imalo ozbiljne posledice.

AP Photo/Virginia Mayo
Jens Stoltenberg

- Svaka upotreba nuklearnog oružja je apsolutno neprihvatljiva, ona će potpuno promeniti prirodu sukoba, a Rusija mora da zna da se u nuklearnom ratu ne može pobediti i da se on nikada ne sme voditi - rekao je Stoltenberg.

Kada iznova i iznova vidimo tu vrstu nuklearne retorike od Rusije, od predsednika Rusije Vladimira Putina, to je nešto što, kako kaže generalni sekretar Severnoatlantske alijanse, moramo da shvatimo ozbiljno i zato prenosimo jasnu poruku da će to imati teške posledice po Rusiju, preneo je Rojters.

19.23 - Objavljeni novi rezultati izbora u DNR i LNR

Nakon obrade 76 odsto biračkih listića na referendumu u Hersonskoj oblasti, za ulazak u sastav Rusije glasalo je 86 odsto birača, saopštila je Oblasna izborna komisija

Nakon prebrojanih 57,7 odsto biračkih listića u LNR, za ulazak u sastav Rusije glasalo je 98,51 odsto birača, saopštila je Centralna izborna komisija.

18.51 - Zelenski razgovarao sa Stoltenbergom o daljoj podršci

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da je telefonom razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o daljoj podršci država članica Alijanse ukrajinskim oružanim snagama.

AP Photo/Nariman El-Mofty, File
Vladimir Zelenski

Zelenski je zahvalio Stoltenbergu na osudi referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, koje Ukrajina i njeni zapadni saveznici nazivaju nezakonitim, preneo je Rojters.

- Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima na bojnom polju i daljoj podršci država članica Alijanse Oružanim snagama Ukrajine - napisao je Zelenski.

18.38 - Blinken: Curenja u gasovodima bez uticaja na snabdevanje

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je razumeo da curenja otkrivena u gasovodima Severni tok nće imati značajan uticaj na snabdevanje Evrope energetima.

Na konferenciji za novinare zajedno sa ministrom inostranih poslova Indije, Blinken je rekao da SAD nisu potvrdile prve izveštaje da bi curenje moglo biti rezultat napada ili sabotaže, ali da, u slučaju da je u pitanju sabotaža, to nije ni u čijem interesu, preneo je Rojters.

18.10 - U blizini gasovoda Severni tok detektovane podvodne eksplozije

Naučnici u Danskoj i Švedskoj registrovali su u ponedeljak podvodne eksplozije u blizini gasovoda Severni tok, kada je prijavljeno nekoliko velikih curenja.

17.41 - Šojgu kontroliše obuku mobilisanih vojnika

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu proverava kako su pozivani ljudi iz rezervnog sastava za obuku na vojnim poligonima.

Russian Defense Ministry Press Service via AP
Sergej Šojgu

General armije Šojgu lično je pregledao vatrenu, taktičku i medicinsku obuku, prenosi Tas s i dodaje da se obuka izvodi visokim intenzitetom, uključujući i vežbe tokom noći.

17.35 - Fronteks: Skočio broj Rusa koji ulaze u Evropsku uniju

Broj Rusa koji ulaze u EU skočio je nakon delimične mobilizacije koju je naredila Moskva, a ilegalni prelasci će verovatno porasti ako Rusija odluči da zatvori granicu za potencijalne regrute, saopštila je danas Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu Fronteks.

Tokom protekle nedelje, skoro 66.000 ruskih državljana ušlo je u EU, više od 30 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, a većina je stigla u Finsku i Estoniju, navodi se u saopštenju Fronteksa, preneo je Rojters.

17.12 - Lideri Hersonske i Zaporoške oblasti planiraju put u Moskvu

Lider administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki namerava da poseti Moskvu nakon objavljivanja rezultata referenduma, saopštio je Sputnjiku predstavnik administracije regiona.

I lider Hersonske oblasti Vladimir Saljdo takođe će doputovati u Moskvu sa molbom Putinu da region uđe u sastav Rusije.

16.25 - Objavljeni prvi rezultati referenduma

AP Photo/Hanna Arhirova
 

Podaci izbornih komisija:

- Nakon prebrojanih 3 odsto biračkih listića, za ulazak u sastav Rusije je glasalo 92,04 odsto izašlih građana, saopštila je Zaporoška oblasna izborna komisija;

- Nakon prebrojanih 12 odsto biračkih listića, za ulazak u sastav Rusije glasalo je 87,42 odsto izašlih birača, saopštila je Hersonska oblasna izborna komisija. Kako su istakli, posmatrači nisu otkrili kršenja tokom glasanja.

16.09 - Peskov: Izjava Medvedeva o nuklearnom oružju zasnovana na doktrini

Govoreći o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev se oslonio na dokumente ratne doktrine, izjavio je danas novinarima Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, na pitanje da li izjave Medvedeva predstavljaju zvanični stav Rusije.

- On se pozivao na naše doktrinarne dokumente. Zato je dovoljno ovde pomenuti relevantne odredbe (nuklearne) doktrine - rekao je Peskov, preneo je TASS.

AP Photo/Pavel Golovkin
Dmitrij Peskov

Medevedev je ranije danas napisao na svom Telegram kanalu da Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje ako je potrebno, u unapred određenim slučajevima.

15.33 - Grosi se nada da će posetiti Rusiju i Ukrajinu zbog nuklearne elektrane Zaporožje

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi nada se da će ove nedelje doći u Rusiju i Ukrajinu kako bi nastavio razgovore o situaciji oko nuklearne elektrane Zaporožje (ZNPP) .

- To će biti veoma, veoma brzo. Nadamo se, čak i ove sedmice, ako budemo mogli - rekao je on dopisniku TASS-a na marginama 66. godišnje sednice Generalne konferencije IAEA, odgovarajući na pitanje o tome.

Komentarišući tok pregovora o stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje, generalni direktor IAEA je rekao da misli da se napreduje na tom polju.

15.17 - Izlaznost na referendum u LNR 92,6 odsto

Ukupna izlaznost na referendumu u LNR dostigla je 92,6 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija. Nakon prebrojanih 13 odsto biračkih listića, za ulazak u sastav Rusije glasalo je 97,82 izašlih građana.

Foto: Tanjug/AP Photo
 

15.05 - Kolona: EU priprema novi paket sankcija RUS zbog referenduma

Evropska unija priprema novi paket sankcija Rusiji zbog referenduma u istočnoj Ukrajini, koji će biti individualni, a očekuju se i ograničenja koja će uticati na sektore koji još uvek nisu bili pogođeni sankcijama, izjavila je danas u Kijevu francuska ministarka spoljnih poslova Ketrin Kolona.

- Želim da ponovim ono što je već rečeno na Generalnoj skupštini UN, a to je da ukoliko Rusija nastavi da organizuje nelegalne referendume, EU će joj uvesti nove sankcije - rekla je Kolona na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom u Kijevu, koju je emitovao kanal BFMTV, a prenela agencija RIA Novosti.

Kako je rekla francuska ministarka, ne čekajući rezultate ovih referenduma, EU je već počela sa radom na pripremi novih sankcija Rusiji.

14.32 - Kuleba pozvao EU da uvede ekonomske sankcije Rusiji

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je danas Evropsku uniju da uvede ekonomske sankcije Rusiji, umesto individualnih, kako bi je kaznila zbog organizovanja referenduma u četiri okupirana regiona koji imaju za cilj njihovu aneksiju.

On je rekao da potezi Moskve neće promeniti delovanje Ukrajine na bojnom polju, preneo je Rojters.

AP Photo/Carolyn Kaster, Pool
Dmitro Kuleba

Nakon razgovora u Kijevu sa šeficom francuske diplomatije Katrin Kolonom, Kuleba je izjavio da individualne sankcije neće biti dovoljne kao kazna za referendume koje je Rusija najavila kao uvod u aneksiju samoproglašenih DNR i LNR, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti.

13.48Putin: Imamo rekordnu žetvu, Zapad je kriv što vlada nestašica hrane

12-35 - Peskov potvrdio: Putin i dalje spreman za pregovore, ali pod novim uslovima

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom rekao da Moskva ostaje spremna za pregovore sa Ukrajinom, ali da su se, s obzirom da se situacija promenila, i uslovi promenili.

12.33 - Kremlj ne isključuje sabotaže kao uzrok oštećenja na gasovodu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost da su oštećenja na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2 posledica sabotaže.

- Sada ne možemo da isključimo nijednu opciju. Očigledno je da se radi o nekakvim oštećenjima cevi, i ne možemo isključiti nijednu jedinu mogućnost pre nego što dobijemo rezultate istraživanja o tome šta je uzrok - rekao je odgovarajući na pitanje da li da je možda sabotaža izazvala curenja gasa.

AP Photo/Michael Sohn, File
 

12.14 - UN: Rat pogoršao situaciju sa ljudskim pravima u Ukrajini

Kancelarija Visokog komesara UN za ljudska prava saopštila je danas da je ruska invazija na Ukrajinu pogoršala situaciju sa ljudskim pravima u toj zemlji.

Kancelarija u izveštaju navodi da je posebno zabrinuta zbog mučenja i maltretiranja zatvorenika od strane ruske vojske i oružanih grupa povezanih sa Rusijom, ali je dodala da je bilo kršenja prava sa obe strane.

9.35 - Velika Britanija: Putin će u petak objaviti prisajedinjenje Ukrajinskih oblasti

Predsednik Rusije Vladimir Putin će tokom obraćanja parlamentu, predviđenim za petak, objaviti prisajedinjenje samoproglašenih Narodnih Republika Donjeck i Luganjsk, kao i delova Hersonske i Zaporoške oblasti pod kontrolom ruske vojske, u kojima se održava referendum o pridruživanju Rusiji, saopštava britansko Ministarstvo odbrane.

Referendumi, koji su u toku na ovim teritorijama trebalo bi danas da budu završeni, piše u saopštenju objavljenom na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva, prenosi Rojters.

Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

9.26 - Filipini u pregovorima sa Rusijom oko kupovine nafte

Predsednik Filipina Ferdinand Markos Mlađi izjavio je da je njegova zemlja u pregovorima sa Rusijom oko kupovine nafte i druge robe i istakao da nacionalni interesi moraju imati prednost nad dnevnom politikom.

Markos je rekao da su Filipini u „razgovorima sa što više mogućih dobavljača“ i da su blizu postizanja sporazuma.

Profimedia
 

09.12 - Referendum o sankcijama protiv Rusije?

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl zatražio je održavanje referenduma u Austriji o sankcijama protiv Rusije.

Kikl je ocenio da bi Austrija trebalo da prati primer Mađarske, gde je premijer Viktor Orban najavio održavanje referenduma.

- Te sankcije su smišljene u Briselu i odobrene od neodgovorne austrijske vlade, a ceh kroz poskupljenja plaćaju građani svojim blagostanjem i socijalnom sigurnošću - podvukao je on.

Kikl ističe da je u međuvremenu postalo očigledno da sankcije štete više Evropi i Austriji nego Rusiji, koja na osnovu rekordnog rasta cene energenata beleži rekordne prihode, a i rat u Ukrajini time nije zaustavljen.

08.34  - Proruske vlasti: Ukrajina granatira više naselja u DNR i LNR

Ukrajinska vojska granatirala je rano jutros devet naselja u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ispalivši ukupno 53 projektila, saopštile su vlasti DNR, prenosi TAS S.

Prema podacima proruskih vlasti, do šest časova jutros na Donjeck je ispaljeno deset projektila kalibra 152 mm i 11 kalibra 155 mm, a pod udarom je bilo više naselja u ovoj oblasti.

Ukrajinska vojska snažno granatira teritoriju DNR u pokušaju da spreči njen referendum o pridruživanju Rusiji, rekao je lider proruskih vlasti Denis Pušilin u subotu za TV kanal "Rosija-24".

Ukrajinske oružane snage granatirale su i samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku (LPR) tri puta u protekla 24 sata, ispalivši 14 raketa uz upotrebu višenamenskog raketnog sistema američke proizvodnje HIMARS, izvestile su vlasti LPR, prenosi TAS S.
 

08.20 - Tokio zahteva izvinjenje Moskve zbog privođenja konzula

Japansko ministarstvo spoljnih poslova uručilo je protestnu notu ruskom ambasadoru u toj zemlji Mihajlu Galuzinu zbog privođenja japanskog konzula u Vladivostoku, Motoki Tacunora, prenosi Tass.

Ministar spoljnih poslova Japana Jošimasa Hajaši je izjavio da je Rusija prekršila Bečku konvenciju i da je potez Moskve „potpuno neprihvatljiv“, javlja japanska novinska agencija Kjodo.

07.25 - Ukrajina: U granatiranju Zaporožja ima povređenih

AP Photo
 


U noćašnjem granatiranju Zaporožja ima povređenih, a izbio je požar, saopštio je sekretar gradskog veća Anatolij Kurtev.

Prethodno je šef oblasne vojne administracije Oleksandar Staruh saopštio da su pogođeni infrastrukturni objekti u gradu, prenosi Interfaks Ukrajina.

Staruh je pozvao građane da ne napuštaju skloništa jer postoji mogućnost ponovnih napada, navodi Unian.
 

07.15 - Sukobi u Ukrajini se nastavljaju, danas kraj referenduma

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je da je region Donjecka na istoku zemlje i dalje glavni strateški prioritet njegove zemlje, ali i Rusije, sa borbama koje se vode za nekoliko gradova dok ruske trupe pokušavaju da napreduju ka jugu i zapadu, navodi britanska agencija Rojters.

Došlo je i do sukoba u oblasti Harkova na severoistoku, koji je bio fokus ukrajinske kontraofanzive ovog meseca.

Ukrajinske snage su nastavile sa naporima da stave van upotrebe četiri mosta i druge rečne prelaze kako bi poremetile linije snabdevanja ruskih snaga na jugu.

Južna komanda Oružanih snaga Ukrajine saopštila je u utorak da je u njenoj kontraofanzivi na Herson neprijatelj izgubio 77 vojnika, šest tenkova, pet haubica, tri protivvazdušna sistema i 14 oklopnih vozila.

AP Photo/Leo Correa

Rojters navodi da nije mogao nezavisno da proveri ove izveštaje sa ratišta.

Moskva veruje da će pripojiti oblasti Hersona, Luganska, Donjecka i Zaporožja, na istoku i jugu, koje čine oko 15 odsto Ukrajine, nakon izjašnjavanja na referendumu koje su tamo organizovale proruske snage.

Nijedna od ovih oblasti nije u potpunosti pod kontrolom Moskve i borbe su u toku duž cele linije fronta, a ukrajinske snage izveštavaju o daljem napredovanju otkako su ranije ovog meseca porazile ruske trupe u u Harkovskoj oblasti, navodi britanska agencija.

Glasanje o pridruživanju Rusiji počelo je u petak u tim regionima i trebalo bi da se završi danas, a ruski parlament bi mogao da odobri pridruživanje za nekoliko dana.

Kijev i većina zemalja odbacili su ove referendume i obećali da neće priznati njegove rezultate, prenosi Rojters.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike