Rusi napuštaju Krim posle eksplozija: Kolona vozila na putu (VIDEO)

11.08.2022

05:16

0

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je rat u toj zemlji "počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem"

Rusi napuštaju Krim posle eksplozija: Kolona vozila na putu (VIDEO)
krim vozila - Copyright printscreen/Twitter/Carl Bilt

Društvenim mrežama proširili su se snimci koji prikazuju velike kolone automobila na Krimu sa ruskim civilima koji su odlučili da napuste to poluostrvo posle velikih eksplozija koje su u utorak pogodile rusku vojnu avio-bazu Saki na zapadu Krima, javlja britanski Telegraf.

I švedski političar i diplomata Karl Bilt je na Tviteru napisao - saobraćajna gužva, napuštanje Krima i okačio snimak.

 


Britanski list navodi da je Krim, koji je Rusija anektirala 2014. inače popularna turistička destinacija za Ruse, naročito leti.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je rat u toj zemlji "počeo sa Krimom i da mora da se završi njegovim oslobođenjem".

-Ovaj ruski rat počeo je sa Krimom i mora da se završi sa Krimom, njegovim oslobođenjem", poručio je Zelenski, nakon što je niz eksplozija potreslo rusku vazdušnu bazu na Krimu, pri čemu je poginula jedna osoba, preneo je Bi-Bi-Si.

Viši ukrajinski zvaničnik rekao je Skaj njuzu da su Ukrajinske specijalne snage izvele operaciju na rusku vazduhoplovnu bazu na Krimu.

 


Nekoliko eksplozija pogodilo je u utorak okolinu naselja Novofjodorovka na Krimu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avionska municija, preneo je Interfaks.

Broj ljudi koji su povređeni u eksplozijama na aerodromu porastao je na 13, a jedna osoba je poginula, saopštilo je regionalno ministarstvo zdravlja

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike