Panika u Londonu! U kanalizaciji pronađen opasan virus, milion dece će morati da se vakciniše

10.08.2022

13:33

0

Autor: 24sedam

Zajednički komitet Ujedinjenog Kraljevstva za vakcinaciju i imunizaciju saopštio je da ciljana inaktivirana doza vakcine protiv poliomijelitisa treba da bude ponuđena svoj deci

Panika u Londonu! U kanalizaciji pronađen opasan virus, milion dece će morati da se vakciniše
Ilustracija - Copyright Foto: Pixabay

Deci koja žive u Londonu biće ponuđena dodatna doza vakcine protiv poliomijelitisa nakon otkrića virusa u kanalizaciji u britanskoj prestonici, saopštile su zdravstvene vlasti u sredu.

Zajednički komitet Ujedinjenog Kraljevstva za vakcinaciju i imunizaciju saopštio je da ciljana inaktivirana doza vakcine protiv poliomijelitisa treba da bude ponuđena svoj deci uzrasta od jedne do devet godina u svim londonskim opštinama.

- Ovo će osigurati visok nivo zaštite od paralize i pomoći u smanjenju daljeg širenja virusa - ​​navodi se u saopštenju britanske Agencije za zdravstvenu bezbednost u kojoj je najavljen taj potez.

Profimedia
 

Skoro milion dece tog uzrasta živi u regionu Londona, prema najnovijim podacima britanske kancelarije za nacionalnu statistiku.

Agencija za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva dodala je da se na nacionalnom nivou ukupan rizik od paralitičke poliomijelitisa smatra niskim jer je većina ljudi zaštićena od ovoga vakcinacijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike