Užas nad užasima! Devojčica se udavila u akvaparku: Očevici tvrde da spasioci nisu bili spremni - tražili od posetilaca maske za ronjenje!

08.08.2022

21:30

0

Hitne službe su pozvane tek posle pola sata

Užas nad užasima! Devojčica se udavila u akvaparku: Očevici tvrde da spasioci nisu bili spremni - tražili od posetilaca maske za ronjenje!
akva park Berkšir (2) - Copyright Printscreen/YouTube/Sky News

Devojčica stara 11 godina udavila se na proslavi rođendana u akvaparku u Berkširu u Velikoj Britaniji, nakon što je ostala zarobljena ispod plutajućeg poligona. Uprava akvaparka našla se na udaru kritika zbog navodne nepripremljenosti spasilačke službe za brzu i efikasnu reakciju.

Kako prenosi "Dejli mejl", akvapark je bio iznajmljen na sat vremena za potrebe proslave dečjeg rođendana. Panika je nastala pred kraj rezervisanog termina, nakon što je majka tragično preminule devojčice shvatila da ne može da je pronađe dete, a neki od njenih prijatelja su sugerisali da su je poslednji put videli kako odlazi ispod poligona.

Članovi spasilačke službe su, prema iskazima svedoka, trčali unaokolo i molili goste da im pozajme maske za ronjenje, budući da nisu imali pristup opremi za spasavanje iz vode.

Printscreen/YouTube/Sky News
 

Hitne službe su pozvane tek posle pola sata, a gosti tvrde da je spasiocima trebalo više od 20 minuta da isprazne bazen ispunjen vodom na kojoj je bio postavljen poligon.

Odrasle osobe koje su bile prisutne su se međusobno podelile i krenule da pretražuju akvapark kako bi pronašle devojčicu, a ubrzo su im u tome pomogli policija i vatrogasci. Uz pomoć dva helikoptera devojčica je pronađena sat i po nakon što je nestala. Prevezena je u obližnju bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Printscreen/YouTube/Sky News
 

Policija istražuje smrt deteta, a tačan uzrok nije zvanično potvrđen javnosti.

Printscreen/YouTube/Sky News
 

Osobe koje su prisustvovale nemilom događaju su ogorčene "monstruoznom" reakcijom službenika u parku, tvrdeći da tinejdžeri u spasilačkoj službi "nisu bili pripremljeni za ovakav slučaj".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike