Izrael i Palestina postigli dogovor - prekida se vatreni sukob! Lider Islamskog džihada pušten na slobodu

07.08.2022

18:47 >> 18:49

0

Hapšenje Basema Sadija pre nekoliko dana je bio okidač za otvorena neprijateljstva i sukobe između Izraela i PIJ, a Izrael je u petak otpočeo akciju ''Zora" protiv te palestinske militantne organizacije

Izrael i Palestina postigli dogovor - prekida se vatreni sukob! Lider Islamskog džihada pušten na slobodu
Tan2022-4-8_162329400_4 - Copyright Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Dogovor o prekidu vatre između Izraela i Palestinskog Islamskog džihada (PIJ) je postignut, rekao je večeras portparol PIJ Muhamed al Hinti za "Al-Kuds njuz".


Dogovor o prekidu vatre uključuje puštanje na slobodu lidera Islamskog džihada Basema Sadija, preneo je "Džeruzalem post".

 

 


Hapšenje Sadija pre nekoliko dana je bio okidač za otvorena neprijateljstva i sukobe između Izraela i PIJ, a Izrael je u petak otpočeo akciju ''Zora" protiv te palestinske militantne organizacije.

 

 

Da podsetimo, danas su se sirene za vazdušnu opasnost čule u Aškelonu i periferiji Gaze pet minuta nakon 19 časova (20 po lokalnom vremenu), što je bilo previđeno vreme kada je, uz posredstvo Egipta, trebalo da počne primirje.

Izrael je prihvatio primirje, ali visoki zvaničnik je rekao za izraelsku "Valu" je rekao da tačno vreme prekida vatre nije finalizovano.

Jedan od lidera Islamskog Džihada koji je u Libanu rekao je da neće biti prekida vatre ukoliko Izrael ne izađe u susret zahtevima te militantne organizacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike